Paz. Nis 28th, 2024

Türbanlı Çıplak Kadın Gerginliği!

Makedonya’da düzenlenen geleneksel karnavalda İslam’a hakaret edilmesi ülkedeki müslümanları ayağa kaldırdı.

Üzerinde türbanlı bir kadının çıplak resminin yer aldığı ay yıldızlı yeşil bir bayrağın festival sırasında açılması ve bu görüntülerin internette bir paylaşım sitesinde yayımlanması ortalığı karıştırdı.

Makedonya’nın Vevçani Belediyesi’nde düzenlenen geleneksel karnavalda İslam’a hakaret edildiğini iddia eden müslüman grup protesto gösterisi düzenlemişti. Konunun meclise taşındı.

Makedonya Meclisinde de Milletvekilleri konuşarak Makedonya’da çok uluslu ve çok dinli bir yapının varlığının zedelenmemesi için herkesin soğukkanlı ve saygılı davranılması gerektiği söylendi.

Olaylarla ilgili iki Türk Milletvekilleri Kenen Hasip ve Erdoğan Saraç da olayların büyümemesi için herkese görev düştüğünü dile getirerek dini inançlarla da oynanmaması gerektiğini vurguladılar.

Karnaval’ da ki sahnelerin yer alması ve ondan sonraki yaşanan olaylarla ilgili Parlamentoda özel gündemle toplantının yapılması bekleniyor.

Türkiye ziyaretinde bulunan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de Ankara’dan seslenerek, siyasetçilerin ve siyasi partilerin bu olaylardan siyasi rant peşine düşmemeleri konusunda uyardı.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov İslam Dini Birliği Başkanı Reis’ul Ulema Haci Süleyman Recepi ve Makedon Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Stefan’ı konutunda ağırlayarak, daha büyük olayların yaşanmasını önlemek için otoritelerini kullanmalarını istedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen