Per. Nis 25th, 2024

Bugün hava nasıl olacak?

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Sıcaklık, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derecelik düşüş gösterecek. Diğer bölgelerimizde ise önemli bir değişiklik yok.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Balıkesir, Muğla, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya, Düzce, Adana ve Osmaniye, öğleden sonra Tokat, Ankara’nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde,Aksaray’ın doğu ilçeleri, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :

İç ve doğu kesimlerinde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :

Marmara, Ege ve Karadeniz’de kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’da yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya, Düzce, Adana ve Osmaniye, öğleden sonra Tokat, Ankara’nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde,Aksaray’ın doğu ilçeleri, Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 23
TEKİRDAĞ Parçalı ve az bulutlu 24

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, 27
IZMIR Parçalı ve az bulutlu, 25
KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Ankara’nın doğu ilçeleri, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
NEVŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16
SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 17
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 14
KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 16
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 15

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
BİTLİS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu 25
MARDİN Parçalı ve çok bulutlu 27
ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 30

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ‘de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzeybatıdan , akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.
MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) , akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.
Etiketler: meteoroloji, hava durumu, güneşli, yağmurlu, sağanak yağış, sıcaklık

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”