Cum. Nis 26th, 2024

Uzun bir süredir ticaret yapan veteran trader Peter Brandt, yeni bir Bitcoin paterni gördüğünü Twitter üzerinden paylaştı ve BTC yatırımcılarını ikaz etti. Topluluktan, bu paternin adını tahmin etmesini istedi. Analistin paylaştığı grafikte düşüş eğilimi gösteren bir flama formasyonunun oluşumu gözlemlendi. Kriptokoin.com olarak Brandt’in analizini inceliyoruz…

Peter Brandt’ten Bitcoin analizi: “Tahmin etmek isteyen var mı?”

Peter Brandt, öncü kripto para birimi için düşüşe işaret eden bir grafik paylaşırken; kullanıcıların çoğu traderın sorusuna doğru cevap veremedi. Ancak Twitter kullanıcısı Mind Trader, bunun bir ayı flaması olduğunu öne sürdü. Flamalar genellikle, trendin, grafikte kısa bir süreliğine kırılma gösterse bile devam edeceğini öne sürer. Ardından, Brandt’in BTC grafiğindeki düşüş flaması durumunda olduğu gibi tersine döner.

CryptoQuant’a göre BTC, rekor kırabilir

Zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant tarafından doğrulanan bir yazar, amiral gemisi kripto para biriminin yakında yeni bir tarihi zirveye ulaşabileceğini öne sürdü. Ancak, traderların şimdi dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarıyor.

Yazar şu anda, borsalarda çok fazla Bitcoin bulunmadığından BTC fiyatının çok değişken olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, bireysel traderlar/balinalar birbirlerine karşı ticaret yaptıkça tüm borsalardaki kaldıraç oranı yükseliyor. Bu, Bitcoin’in günlük RSI’ı hala düşük olduğu için coin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın olduğunu gösterebilir. Bu, önde gelen kriptonun yükselmeye devam edeceğini, ancak yeni bir dip bulmak için yeni rekordan (Eylül-Ekim) sonra düzeltmeye başlayabileceğini gösteriyor.

Fiyat düşüş yaşarken, “yeni coin’lerin” satıldığı ortaya çıktı

Bu sırada BTC, haftalık bazda yüzde 20 oranında şiddetli bir düşüş yaşadı. BTC’nin düşüşü, güçlü ellerin satış yaptığını düşündürse de, CryptoQuant, durumun böyle olmadığını doğruladı. Analizlerine göre geçen haftaki satışların çoğu, kaldıraç tasfiyelerindeki milyarlarca dolardan, daha genç kripto paraların panik satışından ve makro risklerden geldi.

Zincir üstü veriler, balinaların önemli miktarlarda sattığı 2018 ayı piyasasında meydana gelen balina çıkış likiditesine dair önemli bir işaret göstermiyor. CryptoQuant’ın UTXO Yaş Dağılımı metriğine göre, geçen hafta panik satışında piyasaya akan BTC’lerin özellikle 3 ila 6 aylık olmak üzere genç coin’ler olduğu açık.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen