Cum. Nis 26th, 2024

Altın fiyatları, 1.793 dolara yakın fiyatlar ile kilit haftaya olumlu bir notla başlarken, en geç %0,3 gün içi kazançları yanıp sönüyor. Sarı metal, Fed’in daralma endişelerinin artmasıyla önceki hafta dört haftalık bir yükseliş trendi yakaladı. Öyle olsa bile analist Anıl Panchal’a göre, son zamanlarda kolay ABD Hazine getirileri, düzeltici geri çekilmeyi tetiklemek için teknik desteğe katılıyor.

ÜFE verileri, tapering görüşlerine destek oldu

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, beklentilerin üzerinde gelirken, Philadelphia Federal Rezerv Bankası Başkanı Patrick Harker’ın Fed’in masadaki taperinge yönelik endişelerine karşı şahin yorumları verileri takip etti. Politika yapıcı kısa süre önce bir Nikkei röportajı sırasında şunları söyledi:

Er ya da geç bir daralma sürecine doğru ilerlemeyi destekliyorum. Tam olarak bu olduğunda, komitenin karar vermesi gerekiyor. Umarım bu yıl bir ara azaltma sürecini başlatabiliriz.

Altın fiyatları yön bulmak için küresel gelişmeleri ve verileri izliyor

Başka yerlerde, Çin’deki Chanthu Tayfunu ve gerilemeyen koronavirüs sıkıntıları, traderları kenarda tutmak için Kuzey Kore’den gelen jeopolitik zorluklara katılıyor. Alternatif olarak, ABD teşviki, İran ve Çin-Amerikan mücadelelerinin hafifletilmesi, pozitif katalizörleri alıntılamak için aşı iyimserliğine ekleniyor. Bu arada ABD Demokratları, Başkan Joe Biden’in 3,5 trilyon dolarlık teşvikini ilerletmek için önceki taleplerini hafifletmeye hazır görünüyor. Joe Biden’ın altı aşamalı stratejisi ve aylarca süren sessizliğin ardından ABD-Çin görüşmeleri, piyasa duyarlılığını ve emtia fiyatlarını destekliyor. Ek olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi geçtiğimiz günlerde Tahran’ı ziyaret etti ve İran’la aralarındaki “en acil sorunu” çözmek için bir anlaşma imzalamanın iyi haberiyle döndü.

Bu gelişmelerin ortasında, ABD Dolar Endeksi (DXY), yavaşlayan Hazine getirilerini görmezden gelerek, art arda ikinci gün yükseldi. Analist Anıl Panchal, tahvil alıcılarının, kuponların sıçraması ve dolayısıyla altının son zamanlardaki yükselişini geri alması durumunda bir tampon aradığını vurguluyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Pazartesi günü hafif bir takvim altın fiyatlarının geçen haftanın kayıplarını konsolide etmesine izin veriyor. Bununla birlikte, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Ağustos Perakende Satışları, manşet verilerin daha da güçlenmesi, azalan endişeleri destekleyeceği ve altın fiyatları üzerinde baskı yaratacağı için çok önemli olacak.

Altın fiyatları teknik analizi

Analist Anıl Panchal, 13 Ağustos’tan itibaren yukarı doğru eğimli bir trend çizgisinin, 100-SMA yukarı ivmeye meydan okurken bile altın alıcılarını koruduğunu ve 1.783 ile 1.804 dolar arasında bir aralığı gösterdiğini belirtiyor ve grafik üzerinden analizine şu yönde devam ediyor:

Altın fiyatları: Dört saatlik grafik / Trend: Daha fazla toparlanma bekleniyor

Ayrıca, 1.807 doları çevreleyen 50-SMA seviyesi de yukarı yönlü bir bariyer görevi görüyor. Daha sıkı RSI ve kısa vadeli kilit desteğin ötesinde devam eden ticaret göz önüne alındığında, fiyat, belirtilen trend çizgisi desteğinin 1.783 dolara düşmediği sürece altın alıcılarının üstünlüğü var. Altın fiyatlarının 1.783 doların altına düştüğü bir durumda, 50-SMA 100-SMA’nın altına düşerken düşüş eğilimi gösterebilir ve bu da beş haftalık yatay desteğe doğru aşağı yönlü momentumu 1.760-58 dolar civarında büyütebilir. 1.724 dolar ve 1.700 dolar eşiği, altın satıcılarını yıllık en düşük 1.687 dolara yönlendirmeden önce ekstra destek görevi görüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen