Cts. Nis 27th, 2024

2022 Oscar Ödül Töreni yaklaşırken, En İyi Kostüm Tasarımı için bu yılki adayları yakından inceliyoruz. 27 Mart 2022 Pazar günü gerçekleşecek 94. Akademi Ödülleri’nde beş film, sinemanın en prestijli ödülü olan Oscar’ı eve götürmek için yarışıyor.

5 yetenekli kostüm tasarımcısını tebrik ediyoruz!

CRUELLA

Jenny Beavan

Disney’in canlı aksiyon filmi “Cruella”, animasyon için bir başlangıç hikâyesi olarak hizmet ediyor. Kötü şöhretli kötü Cruella de Vil, köpek yavrularını kürk mantolar için avlamadan önce, 70’lerin Londra punk rock sahnesinde genç bir dolandırıcıydı (ve hevesli bir moda tasarımcısıydı). Genç yetişkinlik yıllarını Emma Stone başkarakter olarak canlandırıyor; Emma Thompson tarafından canlandırılan saygın moda tasarımcısı The Barones için çalışmak üzere işe alınıyor.

Filmin kostüm tasarımcısı Jenny Beavan, 10 kez Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve “Room With a View” ve “Mad Max: Fury Road” için iki kez kazandı. “Hikâye güçlüydü, karakterler harikaydı” diyor Beavan, “Cruella”nın çekiciliği hakkında. “Harika bir meydan okumaydı ve farklı bir şeydi. Dönemi gerçekten yapmamıştım ve bu tür bir Disney filmi yapmamıştım. ”

CYRANO

Massimo Cantini Parrini ve Jacqueline Durran

Klasik aşk hikâyesi “Cyrano de Bergerac”, yönetmen Joe Wright ve kostüm tasarımcıları Massimo Cantini Parrini ve Jacqueline Durran’ın sayesinde daha romantik görünüyor. Wright’ın 1897 tarihli oyunun yakın tarihli bir prodüksiyonundan uyarlanan müzikal filmi, başrolde Peter Dinklage’ı canlandırıyor. Her kostüm film için özel olarak hazırlandı ve Parrini 1700’lerin başlarında Fransa’yı yansıtmak için sıfırdan 750’den fazla kostüm parçası yarattı. Tasarımcı, özellikle 18. yüzyıl suluboyalarından ve “aşırı” çağdaş modadan ilham aldı.

“Kostümlerimde, parçaları gerçekten benzersiz kılmak için modern unsurlar ekleme ihtiyacı buluyorum. Daha önce gördüğümüz kıyafetlerin tamamen yeniden yapılanmasını yapmak yerine, hem kendim hem de izleyiciler için işleri ilginç tutmak için.” diyor. Parrini, kostümleri Durran tarafından tasarlanan Haley Bennett’in oynadığı kadın başrol ve romantik ilgi odağı Roxanne dışında her karakterin tasarımından sorumluydu.

DUNE

Jacqueline West ve Robert Morgan

Denis Villeneuve’nin bilim kurgu gişe rekorları kıran filmi 2.000’den fazla özel görünüme sahip. Üç kez Oscar’a aday gösterilen West, “Dune”daki her bir farklı dünya için fütüristik görünümler yaratmak için Morgan ile işbirliği yaptı.

En dikkate değer olanı, hikâyenin sert çöl ortamında hayatta kalmak için filmin ana karakterleri tarafından giyilen karmaşık damıtıcı giysisi. West, Variety ile yaptığı bir röportajda, renk ipuçları için doğal ve hayali ortamlara bakarak her bir alt dünyayı ayırt etmek için tek renkli paletler kullandıklarını kaydetti.

NIGHTMARE ALLEY

Luis Sequeira

Guillermo del Toro’nun “Nightmare Alley” filmi, renkli karakterlerle ve Bradley Cooper liderliğindeki etkileyici bir oyuncu kadrosuyla dolu. Yönetmen, 40’lı yılların başındaki eserinin zaman içinde kök salmasına yardımcı olmak için kostüm tasarımcısı Luis Sequeira’yı işe aldı.

Sequeira, filmin iki farklı terzilik ortamı olduğu için zorlu olduğunu belirtiyor: keyifsiz karnaval dünyası ve Chicago’nun yüksek sosyete şov dünyası. “Karnaval dünyası gerçekten de depresyon sonrasına geri dönüyordu. Bunlar insanların çok parası olmadığı, dolayısıyla son moda olmadığı ve kıyafetlerinin eski olduğu alanlardı” diyor. “Ve sonra şehirde, aradan iki yıl geçmesine rağmen, şehir 1941 için modanın sınırında olmak üzereydi. Ve bu yine gerçekten ’41’in gerçekte ne olduğunu çalışmaktı. ’41’de zirvedeydi ”diye ekliyor. “Çünkü parası olan ve stil açısından çok iç içe olan karakterlerimiz var.”

WEST SIDE STORY

Paul Tazewell

“Hamilton”daki çalışmasıyla 2016’da En İyi Kostüm Tasarımı Tony Ödülü’nü kazanan Paul Tazewell, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterilen ilk siyahi adam. Tazewell, yönetmenin 1957 New York’ta geçen “West Side Story”nin yeni film uyarlamasını hayata geçirmek için Steven Spielberg ile birlikte çalıştı. Filmde María rolünde Rachel Zegler ve Anita rolünde Ariana DeBose yer alıyor.

Kostüm tasarımcısı, Instagram hesabında, filmdeki çeşitli karakterlere yaklaşımını paylaşarak sürecini detaylandırdı. Filmdeki erkeklerle ilgili olarak Tazewell, “Özellikle Jetler ve Köpekbalıkları tarafından giyilen oldukça fazla kot var. @westsidestorymovie’nin prodüksiyonu sırasında Mike Hodis ve @runaboutgoods ile çalışma kararı aldık. Detaylara gösterilen özen ve dönem ayrıntılarına verilen önem, Mike ve ekibiyle çalışmayı bir zevk haline getirdi. ”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen