Paz. Nis 28th, 2024

Bugünlerde dikkatimizi çekmek için savaşan çok fazla abartılan cilt bakım bileşeni var, ancak çok azı niasinamid kadar yaygın olarak övülüyor. Retinol, harikadır ama herkesin buna ihtiyacı yok. Alfa hidroksi asitler, kapsamlı pul pul dökülme için harika olabilirler fakat cilt tipiniz için doğru olanı bulmak bir mayın tarlası olabilir. Niasinamidin başarısının sırrı bu; çok yönlü bir kalabalığı memnun eder. Bu harika vitamin hemen hemen her cilt tipi için uygundur ve faydaları kolayca elde edilir. Dahası, nasıl doğru kullanılacağını anlamak için kozmetik kimyacısı olmanıza gerek yok.

Niasinamid hakkında bilmeniz gereken her şey ve niasinamid içeren bakım ürünlerini incelemek için okumaya devam edin.

Niasinamid nedir? Cilt için faydaları nelerdir?
Niasinamid, bir B3 vitamini şeklidir. Bu gruptan vitaminler, özellikle yatıştırıcı ve iyileştirici özellikleriyle ünlüdür.

Bu vitamin, cildimiz için faydaları söz konusu olduğunda biraz gösterişli… Hidrasyonun arttırılmasından hiper-pigmentasyonun solmasına kadar, yardımcı olduğunu iddia etmediği pek bir şey yok.

Kapsamlı araştırmalar, niasinamidin cildi çevresel hasarlardan korumak için çalıştığını; ayrıca kolajen ve hyaluronik asit üretimini teşvik ettiğini gösteriyor. Nemi iyileştiriyor, yaşlanma belirtilerini azaltıyor, genişlemiş gözenekleri küçültüyor ve ciltteki renk değişikliğini önemli ölçüde azaltıyor.

Araştırmalar, daha güçlü reçeteyle verilen tedavilerin yanı sıra orta dereceli sivilcelerde iltihabı azalttığını; yağlı cilt tiplerinde aşırı sebum üretimini sınırlayabildiğini ve bunun da gözenek boyutunu dengelediğini gösteriyor. Dahası, hiperpigmentasyonu soldurduğu bile kanıtlanmış.

Niasinamid, en üst düzeyde çok görevlidir. Diğer birçok aktif maddeyle uyumludur, böylece olumsuz reaksiyonlar hakkında endişelenmeden rutininize kolayca dahil edebilirsiniz.

Birçoğumuzun, özellikle de kirliliğin daha yüksek olduğu kentsel alanlarda yaşayan veya çalışanların, cilt bariyerlerinin güçlendirilmesine ve onarılmasına ihtiyacı var. Niasinamid, cilt bariyerini iyileştirmek ve güçlendirmek için çalışır.

Bir bileşen nasıl cilt kahramanı olabilir?
Uzmanlara göre bu, güçlü antioksidan özelliklerinden kaynaklanıyor. Ayrıca niasinamid, ciltte diğer önemli maddelerin üretilmesine yardımcı oluyor. Daha da dikkat çekici olan ise “hücre ile iletişim kuran bir bileşen” olarak çalışması. Bu, niasinamidin ciltteki her tür hücreyle konuşabileceği ve onlara daha iyi, sağlıklı ve genç hareket eden hücreler yapmalarını söyleyebileceği anlamına gelir. Çalışmalar ayrıca niasinamidin topikal olarak uygulandığında cilde iyi nüfuz edebildiğini de göstermiştir.

Cilt bakımımızda gerçekten niasinamide ihtiyacımız var mı?
Vücudumuz doğal olarak niasinamid üretmez, ancak bunu diyetlerimizle alabiliriz (sağlıklı, çeşitli yiyecekler yediğimiz sürece). Peki, cildimize onu takviye etmemiz gerekiyor mu? Topikal cilt bakımı, iyi cilt ile harika cilt arasındaki farkı yaratacak faydalı desteği sağlayabilir. Niasin tahıl, balık, et ve fasulye gibi gıdalarda bulunur ve yenildiğinde niasinamide dönüşür. Vücut için, oral niasin alımının sağlık için inanılmaz faydaları olduğu gösterilmiştir. Cilt için topikal niasinamid, tüm cilt tipleri ve her yaş için çok çeşitli olağanüstü faydalar gösteren uzun süredir devam eden araştırmalarla desteklenmektedir.

Niasinamidden hangi cilt tipleri faydalanır?
Uzmanlar, çoğumuzun cilt bakım rutinlerimizde bir doz niasinimidden faydalanabileceğimiz konusunda hemfikir. Bununla birlikte, cilt tipiniz hangi tür ürünü seçmeniz gerektiğini belirleyecektir.

Niasinamid çok yönlü olduğundan, diğer bileşenlerle birleştirilme eğilimindedir. Bir niasinamid ürünü, kuru ciltler için hyaluronik asit ile desteklenebilirken; yağlı ciltler için arındırıcı salisilik asit içerebilir. Hassas tipler için basit, yatıştırıcı nemlendiriciler içeren bir ürün en iyi yaklaşım olacaktır.

Tıkanmış gözeneklere meyilli yağlı ciltler, hafif su içeren bir serum kullanabilir. Kuru ciltlerde, daha düşük konsantrasyonda niasinamid içeren yumuşatıcı bir nemlendirici veya nemlendirici tonik işe yarar.

1

PELCARE
Gül Ekstratlı ve Niacinamide İçerikli Gözenek Küçültücü Tonik
415 TL
Nemi maksimum düzeyde hapsetmek için gül ekstratını hindistan cevizi suyu ile aktifleştirilen bu özel formül, düzenli kullanım sonrası gözeneklerin görünümünü azaltıyor ve cildi pürüzsüzleştiriyor. Niacinamide, gözeneklerin daha küçük gözükmesinde büyük rol oynayan en önemli vitamin türü.
pelcare.com

2

LA ROCHE POSAY
Pure Niacinamide 10 Serum Koyu Leke Karşıtı Uzman Serum
Koyu leke görnümünde belirgin azalma sağlayan serum, lekelerin tekrarlamasına karşı etkili. Cildi nemlendiriyor ve yumuşaklık kazandırıyor.
laroche-posay.com.tr

3

LANCOME
Rénergie Triple Serum
2.300 TL
Lancôme’un üç aktif bileşeni tek formülde içeren ilk serumu. Hyaluronik asit, cilde nem, daha dolgun ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Kırışıklıkların görünümünü azaltıyor. C vitamini türevi ve Niasinamid (vitamin B3), cilt tonunu eşitliyor, koyu leke görünümünü azaltıyor ve daha aydınlık bir cilt görünümü sağlıyor. Ferulik asit, antioksidan koruma sağlıyor ve cilt görünümünün gelişmesini sağlıyor.
lancome.com.tr

4

FENTY SKIN
Fat Water Niacinamide Pore-Refining Toner Serum
735 TL‌
Gözeneklerin görünümünü sıkılaştırıyor, koyu lekelerin gözle görülür şekilde kaybolmasına yardımcı oluyor, cildi pürüzsüzleştiriyor ve dolgunlaştırıyor ve nemi sıyırmadan parlamayı kontrol ediyor.
fentybeauty.com

5

ORIGINS
Ginzing C Vitamini & Niacinamid İçerikli Canlandırıcı Göz Kremi
450 TL
İçeriğindeki C Vitamini ve Niasinamid, koyu halkaları gözle görülür şekilde azaltmaya yardımcı oluyor, aynı zamanda göz çevresini aydınlatıyor ve nemlendiriyor. İçeriğindeki doğal Panaks Ginseng & Kahve Çekirdekleri sayesinde göz çevresinin daha enerjik bir görünüme kavuşmasına destek oluyor.
origins.com.tr

6

AROMATICA
Çay Ağacı Serumu
739.90 TL
İçerdiği Avustralya Çay ağacı özü ile birçok cilt sorununa karşı etkili bir şekilde savaşıyor. Arıtılmış su yerine gliserin ile formüle edilen yüz serumu, %71 oranında çay ağacı özüyle yoğun bir yatıştırıcı deneyim sunuyor. %10 oranında bulunan Niasinamid, yağlı cilt problemlerinin başında gelen cildin aşırı yağ üretimi durumunu dengelemeye yardımcı oluyor. Cildin yağ ve nem dengesini kontrol altına alarak kızaran cilde daha temiz ve parlak bir görünüm kazandırıyor.
hipicon.com

7

JORGOBE
Niacinamide Onarıcı Serum 50 ml
410 TL
Cildin doğal dengesini yeniden oluşturmak için geliştirilmiş konsantre ve besleyici serum. Niacinamide (B3 vitamini) içeriği ile cilt tonunu eşitlenmesi, pürüzsüz bir görünüm elde etmek ve kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olarak kullanılabilir.
beymen.com

8

DR. BARBARA STURM
The Better B Niacinamide Serum
2.670 TL
Serum, özellikle gözenekleri hedefliyor ve parlayan bir cilt için görünümlerini azaltıyor. Serum, saf B3 vitamini ve çevresel hiperpigmentasyona ve cildin erken yaşlanmasına karşı korunmaya yardımcı olan bir amino asit olan Ektoin içeren güçlü bileşenlerden oluşan bir kompleks içerir. Cilt bariyerini güçlendiriyor, hidrasyonu artırıyor ve daha pürüzsüz, daha yumuşak ve daha rafine cilt dokusu için doğal cilt restorasyon süreçlerini desteklemeye yardımcı oluyor.
revolve.com

9

THE INKEY LIST
Niacinamide Serum 30ML
189 TL
Doğal B3 vitaminin Niacinamide formu, fazla sebumun ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olduğundan bu endişelere sahip ciltler için idealdir. Ayrıca cildi yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olan %1 Hyalüronik Asit ile formüle edilmiş.
sephora.com.tr

10

ESTEE LAUDER
Perfectionist Pro Niacinamide + Chlorella İçeren Kırışıklık Karşıtı Konsantre Formül
1.730 TL
Estee Lauder’in şimdiye kadarki ilk QD teknolojisi içeren, çok etkili çizgi ve kırışıklık önleyici formülü. Hyalüronik Asit, C Vitamini, Niacinamide ve kolajen oluşturucu Chlorella içeren formülüyle, yüzdeki en belirgin 9 farklı çizgi türünü hedeflemek için geliştirildi.
esteelauder.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen