Cts. Nis 27th, 2024


İETT’nin öğrenciler için hazırladığı ve yeni kuşak ulaşım sistemlerinin de bulunduğu eğitim otobüsü ile İstanbul’daki 1 milyon öğrenciye toplu ulaşım eğitimi verilmesi hedefleniyor. Çevreci yakıtlar, güç tasarrufu, sürdürülebilir ulaşım ve kentsel mobilite alanında da deneysel eğitim sunulacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İETT Genel Müdürlüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı, Sürdürülebilir Hareketlilik Eğitim Merkezi Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, simülasyonlar ve animasyonlarla desteklenen bir eğitim otobüsü yapıldı. 

Toplu Ulaşım ve Yaya Ulaşım Kurallarının yanı sıra, yeni kuşak ulaşım sistemleri, çevreci yakıtlar, güç tasarrufu, sürdürülebilir ulaşım ve kentsel mobilite üzere mevzularda deney setleri ve görsel öğeler ile zenginleştiren eğitim otobüsü 2023 – 2024 eğitim öğretim devri için okullarda eğitim çalışmalarına başladı. 

HEDEF 1 MİLYON ÖĞRENCİ

Bugüne kadar 12 okulda 2 bin 200 öğrenciye ulaşan eğitim çalışmalarında gaye 1 milyon öğrenciye ulaşmak. Avcılar İnönü Ortaokulunda gerçekleştirilen ve öğrencilerin ağır ilgisi ile karşılaşan eğitime İETT Genel Müdürü İrfan Demet de katıldı. 

İETT ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİ ARTIRACAK

İrfan Demet ile sohbet eden öğrenciler, İETT’nin İstanbul’da hizmete aldığı yüzde 100 elektrikli, çevreci otobüslerin sayısının artırılmasını istedi. Demet de önümüzdeki devirde çok sayıda elektrikli otobüsü hizmete alacaklarının muştusunu verdi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen