Pts. May 6th, 2024


İstiklal Caddesi’nde uzun yıllar Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren bina, Türkiye İş Bankası Fotoğraf Heykel Müzesi ismiyle, Cumhuriyetimizin 100. yılına bir armağan mahiyetinde, 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açıyor. Varlıklı bir koleksiyon ile kültür sanat hayatına katılacak olan Türkiye İş Bankası Fotoğraf Heykel Müzesi Müdürlüğü vazifesine sanat tarihçi Ayşe Canan Atlığ getirildi.

Michigan Üniversitesi’nde ‘Sanat Tarihi” ve “Yakın Doğu Bilimleri” kısımlarında ikili lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ‘Sanat Tarihi’ yüksek lisans eğitimi alan Atlığ, hala birebir kısım doktora programına devam ediyor. Sotheby’s New York’ta sanat idaresi üzerine sertifika programını da tamamlayan Atlığ, son olarak Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi’nde Öğretim Vazifelisi ve İstanbul Fotoğraf Heykel Müzesi’nde Koleksiyon Yöneticisi olarak vazife yaptı. 

1940’lı yıllardan itibaren titizlikle biriktirilen Türkiye İş Bankası Sanat Yapıtları Koleksiyonu, Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Hikmet Onat’a kadar 900’ü aşkın sanatkarın 2 bin 500’den fazla yapıtından oluşuyor. Koleksiyondan yola çıkılarak hazırlanan özel bir seçki Fotoğraf Heykel Müzesi ile birinci defa toplu olarak izleyicinin karşısına çıkacak. 

Öte yandan, bu yıl 24. dönemine merhaba diyecek olan ve usta sanatkarların retrospektif stantlarına konut sahipliği yapan Kibele Sanat Galerisi’nde de vazife değişikliği oldu. Uzun yıllardır Kibele Sanat Galerisi Yöneticisi vazifesini sürdüren Nimet Özatağan’ın emekli olması üzerine, yönetici görevine Dr. Burcu Keskin getirildi. Marmara Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden lisans, Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nden ise yüksek lisans ve doktora derecelerini alan Dr. Keskin, daha evvel mezun olduğu okullarda öğretim vazifelisi olarak ders vermiştir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen