Pts. May 6th, 2024


Yüksek teknoloji ile ürettiği kaliteli eserleri ile hem Türkiye’de hem de küresel pazarda ülke iktisadına katma pahalı eserler sunan Ermaş Şirketler Kümesi bünyesindeki Coante Quartz Surfaces; yeni koleksiyonları, Ar- Ge çalışmaları ve Muğla’daki yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Coante; yıllık 1 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip yeni üretim sınırıyla kesimde çığır açmaya hazırlanıyor. Kuvars kompoze plaka bölümünde  yeni jenerasyon eserleri üreten ve dünya pazarına sunmaya hazırlanan birinci Türk marka olarak Coante ülke iktisadına de büyük katkı sağlayacak.

 

Üretime başladığı 2017 yılından bu yana kısa bir müddet içinde kuvars kompoze plaka kesiminin başkan markalarından   biri haline gelen Coante; yıllık 1 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip yeni üretim sınırıyla Türk iktisadına de büyük katkı sağlayacak. Yeni yatırımla ilgili yapılan basın açıklaması ve fabrika seyahatine Ermaş Şirketler Kümesi İdare Heyeti Lideri Mustafa Ercan, Coante Quartz Surfaces Genel Müdürü Kenan Fazilet ve şirket yöneticileri katıldı.

 

Kenan Fazilet: Bölümde trendleri belirleyen firmayız

Coante hakkında bilgi veren Kenan Fazilet; “Coante olarak daldaki gelişmeleri yakından takip eden, edindiği tecrübeyi inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretime süratli halde aktaran, dalda trendleri belirleyen bir firmayız. Dala giren en geç marka olmamıza karşın süratli bir ivme gösteren Coante markamızda; teknik üstünlük ve estetik yaklaşımı birleştirdiğimiz katma bedeli yüksek eserlerimizle temel gücümüzü ortaya koyuyoruz. 2023 yılında farklı tasarım özellikleri ve uygulama alanlarında kullanım imkanı sağlayan yeni eserlerimizle yurt içinde ve yurt dışında büyümeye devam ediyoruz. Türk iktisadının dünya çapında kelam sahibi olmasında en kıymetli etkenlerden olduğuna inandığımız katma bedelli eser ihracatına yeni jenerasyon eserlerimizle dayanak olmayı sürdürüyoruz. Yeni yatırımımız da bu manada bize güç katacak. Toplam 18.000 metrekare kapalı alana heyeti bu fabrikada yıllık 1 milyon metrekare üretim yapacağız. Bu yatırımla birlikte üretim kapasitemizi toplam 2.2 milyon metrekareye çıkaracağız” dedi.

 

Coante, tüm iç yer yüzeylerde kullanılabilir eserler üretecek

Coante’nin yeni eserleriyle trendlere istikamet veren, inovasyona öncelik veren marka stratejisini ortaya koyduğunu belirten Fazilet; “Günümüzde; kuvars yüzeyler, estetik özellikleri, dayanıklılıkları ve kullanım avantajlarıyla tezgahlarda en çok tercih edilen eserdir. Türkiye’de yirmi yıllık geçmişi olan kuvars yüzeyler piyasasındaki alışılagelmiş eser biçimini kısa bir mühlet içerisinde yeni jenerasyon uzun damarlı eserlerle değiştirdik. Bu manada kurulduğumuz günden beri yurt içinde trend belirliyoruz. Dünya gelelinde bu tip yenilikçi eserleri yüksek teknoloji ve kalite ile üretebilen sonlu sayıdaki firmadan birisiyiz. Üretime inanan ve yatırımlara devam eden yiğit bir marka olduğumuzu düşünüyoruz. Gerek klasik serimiz gerekse dizaynda beklentilere karşılık veren Ultra serisi ve Breton Kreos teknolojisi ile üretilecek yeni serimiz üzere özel dizaynlı eserlerimizle hem yerelde hem de küresel pazarda öncü pozisyonda olacağımıza inanıyoruz. Yeni üretim çizgimizle yalnızca mutfak tezgahlarında değil iç yerlerde tüm yüzeylerde kullanılabilir eserler üreteceğiz. Yeni kuşak eserleri dünyada birinci üretecek firmalardan birisi olacağız. Attığımız adımlarla paha odaklı yaklaşımımızı muhafazaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen