Sal. May 7th, 2024


Dünyada 130’dan fazla ülkede uygulanan ve ülkemizde Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sıhhat Vakfı (TİKAV) uyumunda düzenlenen 14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik istekli kişisel gelişim programı olan Milletlerarası Gençlik Ödül Programı-Türkiye, İstanbul’da Birleşik Krallık Edinburgh Dükü’nü ağırlıyor.

 

25 Eylül 2023 Pazartesi günü İstanbul’da Memleketler arası Gençlik Ödülü-Türkiye iştirakçisi tarihi Kabataş Erkek Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ile bir ortaya gelen Edinburgh Dükü, samimi sohbetler gerçekleştirerek, gençlerin Ödül Programı tecrübelerini dinledi ve üstlendikleri kısımlardaki performanslarını izledi.

 

Dünyada The Duke of Edinburgh’s International Award ismiyle yürütülen Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kapsamını süratle genişletiyor.

Gönüllü Hizmet, Fizikî Gelişim, Maharet Geliştirme, Macera ve Keşif Yolculuğu bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş ortasındaki gençlerin kişisel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kurumsal olarak 20 yıldır uygulanıyor. Programa Türkiye’den katılan genç sayısı 2023 yılıyla birlikte 20 bini aştı.

Türkiye’de her yıl daha fazla okulda uygulanarak iştirakçi istekli öğrenci sayısını artıran Uluslararası Ödül Programı önemli bir konuğu ağırladı.

 

İSTANBUL’DA TÜRK GENÇLERİYLE

DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ

 

Edinburgh Dükü, 25 Eylül 2023 tarihinde İstanbul’da Memleketler arası Gençlik Ödülü-Türkiye iştirakçisi tarihi Kabataş Erkek Lisesi’ni ziyaret etti.

Prens Edward burada Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Dr.Muharrem Bayrak ile birlikte Akfen Holding ve TİKAV İdare Şurası Üyesi Pelin Akın Özalp’ın yanı sıra ödül başkanları ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Daha sonra Kabataş Erkek Lisesi’nde incelemelerde bulunan Edinburgh Dükü, Türkiye’de 20’nci yılını kutlayan Milletlerarası Ödül Programıile ilgili olarak farklı okullardan gelen gençlerin Ödül Programı tecrübelerini dinledi, onlarla samimi sohbetler gerçekleştirerek üstlendikleri kısımlardaki performanslarını izledi.

Okulun anı defterini imzalayan Dük, okulda 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Zelzeleleri ile ilgili hatıra kitabını da yakından inceledi.

Edinburh Dükü, daha evvel 2015 yılında Milletlerarası Ödül Programı’nın Türkiye’deki gelişimini incelemek üzere yeniden İstanbul’a gelmiş, çeşitli okulları ziyaret ederken buradaki gençlerle buluşup onlarla vakit geçirmişti.

 

TÜRKİYE’NİN 34 ŞEHİRİNDE

FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

 

Uluslararası Gençlik Ödül Programı, 2023 yılı başı itibariyle, Türkiye’de 147 aktif Ödül Merkezi, 8 binden fazla faal iştirakçisi, bini aşkın aktif gönüllüsü ile faaliyetlerine 34 vilayette devam ediyor.

Dünya genelinde 130’dan fazla ülkede uygulanan, dünyanın önde gelen gençlik programı olarak bilinen ve 13 milyon öğrenciye ulaşan bu istekli eğitim programı, 14-24 yaş ortası gençleri maksat alarak onların ferdî gelişimlerini teşvik ediyor. Türkiye’de şimdiye kadar 20 bin gence ulaşan bu kıymetli programın tertibi, Akfen Holding’in kurucusu olduğu TİKAV tarafından yürütülüyor.

Programa 14-24 yaş aralığındaki tüm gençler katılabiliyor. İştirak büsbütün istekli olmakla birlikte Ödül Programı, gençlerin ferdî olarak kendilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, özgüven ve öz disiplin kazanmalarına destek olmayı hedefliyor.

Gençlerin Ödül’ü almak için Gönüllü Hizmet, Fizikî Gelişim, Marifet Gelişim ve Macera-Keşif kısımları için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları ve Macera ve Keşif Yolculuklarına katılmaları gerekiyor. Bunun akabinde ayırdıkları vakitle orantılı olarak altın, gümüş ve bronz ödüllerinden birisini alarak mezun oluyorlar. Dünyada 13 milyon gence ulaşan programın iş ve üniversitelere kabul edilmede esas seçme kriteri sayılması dikkat çekiyor.

 

 

 

 

 

Uluslararası Gençlik Ödül Programı-Türkiye Hakkında:

 

Uluslararası Gençlik Ödül Programı, birinci sefer 1956 yılında The Duke of Edinburgh’s International Award ismiyle Birleşik Krallık’ta Edinburgh Dükü Prens Philip’in dayanağı ile başlamış; bugüne kadar dünyada 130’u aşkın ülkede 13 milyondan fazla, ülkemizde ise 20 bini aşkın gence ulaşmıştır. Program, 14-24 yaş ortası gençlerin katıldığı şahsî gelişim programı “Uluslararası Ödül Programı-Türkiye” olarak Türkiye’de 2003 yılında başladı. 2013 yılında, İngiltere Milletlerarası Ödül Vakfı (International Award Foundation) ile imzalanan Lisans Mukavelesi ile “The Duke of Edinburgh’s International Award-Türkiye” (DoEIA-TR) ismi altında TİKAV temsilinde hayata geçirilmeye başlandı. TİKAV, Türkiye’de Uluslararası Gençlik Ödül Programı’nı tanıtmaya, uygulamaya, denetlemeye ve sertifikalandırmaya yetkili kılınan tek kurumdur.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen