Çar. May 8th, 2024


Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji kadroları, Ulusal Teknoloji Atağı kapsamında düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliğinin İzmir etabına yönelik hazırlıklarını tamamladı.  Savunma teknolojileri alanında farkındalık oluşturarak ulusal ve milletlerarası müsabakalarda elde ettiği başarılarla isminden kelam ettiren Ege Üniversitesi Savunma Teknolojileri Topluluğu (SAVTEK), 27 Eylül-1 Ekim tarihleri ortasında İzmir’de gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023’e hazır. Topluluk Lideri Ersin Karabulut, TEKNOFEST projelerini bu sefer mesken sahipliği yaptıkları kentte sergileyecekleri için farklı bir heyecan duyduklarını söyledi.

Ege SAVTEK’in kuruluşundan itibaren değerli başarılara imza attığını lisana getiren Ersin Karabulut, “2019 yılında kurulan topluluğumuzun en büyük emeli Ege Üniversitesini ulusal ve milletlerarası arenada ulusal teknoloji ve yerli üretim alanında öne çıkartmaktır. Üniversitemizde proje müsabakaları kültürünü sağlamak ve bu alanda üniversitemizi temsil etmek emelli girdiğimiz bu yolda Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın takviyeleri bizler için değer biçilmezdi. ‘Bugünün değil yarının teknolojisini hayal ediyoruz’ mottosuyla çıktığımız serüvenimizde 2019 yılında TEKNOFEST Roket Müsabakası ve Savunma Sanayi Başkanlığının yürüttüğü 019 Roboik İKA (İnsanız Kara Aracı) Yarışması’na iştirak sağlayarak başladık. Kazanmış olduğumuz başarılarımız sayesinde kendimize daha da güvendik ve öteki yarış kategorilerine de müracaat sağladık. Bu vakte kadar inancımızın tam olduğu bu yolda azim ve çabamızı hiç eksik etmeyip toplam 13 TEKNOFEST ekibimizle dereceler elde ettik” diye konuştu.

“Ödüllerimiz motivasyon kaynağımız oldu”

Elde ettikleri başarılarla birlikte motivasyonlarının da arttığını söz eden Karabulut, “Kuruluş yılında yakaladığımız muvaffakiyetlerin akabinde ulusal teknoloji alanında motivasyonumuz daha çok arttı. Ege ROV kadrosu olarak TEKNOFEST İnsanız Su Altı Sistemleri Yarışında 3 büyük mansiyon ödüllerinden biri olan ‘En Güzel Kadro Ruhu’ mükafatını kazandık. Bu ödül, topluluğumuzun birinci mükafatı oldu ve bizleri bu serüvende daha da motive etti. İlerleyen vakitlerde topluluğumuz üniversitemizde büyük ilgi gördü ve daha fazla öğrenci arkadaşımıza ulaşmış olduk. Bu sayede kadro başvurularımızın sayısı çok fazla artmaya başladı ve büyük bir aile olduk. Büyüyen ailemizin güçlü ekip takımı olan ana grupta 84 kişilik as takım ve onlara projelerinde yardım eden 200’e yakın arkadaş ile güçlerimizi birleştirdik ve 2023 yılı TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’da kadrolarımız olan: Ege Robotaksi, Ege ROV, Ege Roket, Ege İHA, Ege İKA, Ege Helikopter, Gökçen Jet Motor, Ege Sıhhatte Yapay Zeka, Ege Biyoteknoloji, Ege Savaşan İHA, Ege Robotik, Ege Ulaşımda Yapay Zeka, Ege Elektronik Haberleşme kadroları ile üniversitemizi ve topluluğumuzu temsil etmenin haklı gururunu yaşadık” dedi.

“İstanbul TEKNOFEST’te Türkiye ikinciliği”

Bu yıl yaşadıkları TEKNOFEST serüvenini anlatan Karabulut, “İlk rotamız 2023 TEKNOFEST İstanbul oldu. Tüm grubumuz uykusuz geceler geçirerek hazırladıkları projeleri sundu ve bu ağır çalışmalarımız ve emeğimiz meyvelerini vermeye başladı. Birçok projemiz finalist olarak yollarına devam etti. Standımıza olan ağır ilgi bilhassa çocukların projelerimize ellerini sürdüklerinde o gözlerinde olan parıltı bizi çok duygulandırdı. Birinci müsabaka yılında olmasına karşın Gökçen Jet Motor Kadromuz ‘Türkiye İkinciliği ve En Güzel Sunum Ödülü’ ödüllerini alarak bize ikili memnunluk yaşattı. Grup arkadaşlarımızın ödüllerimizi teknolojide rol modelimiz olan Selçuk Bayraktar’ın elinden almaları beni ve ekip arkadaşlarımı fazlaca keyifli etti. Standımızın YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Hocamız Prof. Dr. Necdet Budak ve birçok üniversite rektörü tarafından ziyaret edilmesi akademik boyutta da beğeni toplamamız ve onların bizlere olan dayanakları en büyük motivasyonlarımızdan biri oldu.  Bir sonraki durağımız olan Ankara’da da tüm takımımızla yer aldık. Her gittiğimiz yerde ağır ilgi görmek ve projelerimizin kıymet görmesi en büyük motivasyonumuz oldu. TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal ve bizi Ankara’da yalnız bırakmayan YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar üzere bedelli hocalarımızın standımızı ziyaret etmesi ve Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’la projelerimiz hakkında yaptığımız konuşmada kanılarını paylaşması beni ve tüm kadro arkadaşlarımı gururlandırdı” dedi.

“İzmir bizim için farklı bir heyecan”

İzmirli teknoloji severlerin huzuruna çıkacakları için farklı bir heyecan yaşadıklarını tabir eden Ersin Karabulut, “Bu yıl TEKNOFEST 2023’ün son rotası olan mesken sahipliğini yaptığımız kentimiz İzmir’de yeniden tüm takım arkadaşlarım ile projelerimizi sergileyeceğiz. Benim için bu seferki TEKNOFEST her zamankinden biraz daha özel ve heyecanlı. Bu sefer konut sahipliği yaptığımız kentimizde halkımız ile buluşacağız. Tüm takım takımımız ve projelerimiz ile 27 Eylül-1 Ekim tarihleri ortasında Çiğli Havalimanı’nda tüm halkımızı standımıza (G blok 42 numara) bekliyoruz. Ayakları yere basmayan şenlikte ayaklarınızı yerden kesmek için sizleri bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen