Paz. May 5th, 2024


Ege Üniversitesinin milletlerarasılaşma misyonu kapsamında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın önderliğinde hayata geçirilen Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) ile çift diploma programı kapsamında Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı öğrenciler eğitimlerini sürdürüyor. Yaz stajlarını tamamlayan Azerbaycanlı öğrenciler, staj müddetince edindikleri tecrübeleri ve çalışmaları anlatan sunumlarını EÜ Ziraat Fakültesi Toplantı Salonu’nda, Tarla Bitkileri Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Aliye Yıldırım Keskinoğlu eşliğinde gerçekleştirdiler.

ADAU’dan Ege Üniversitesine gelen öğrencilerin verimli bir eğitim sürecinden geçtiklerini lisana getiren EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Bayraktar, “Türk Yükseköğretiminde bir birinci olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde başlatılan Çift Diploma programımız aralık vermeden devam ediyor. Şu anda üçüncü yılına giren programımızda 40 öğrencimizi üniversitemizde ağırlıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz, hem ilgili programlardaki teknik tecrübelerini hem de Türkiye’deki çeşitli firmalarla yaptıkları işbirliği ve ziyaretlerle, burada deneyim ettikleri farklı uygulamaları kendi ülkelerine taşıyabilecekler. Bu programdan beklentimiz, gelecekte Azerbaycan tarımına istikamet vermesini beklediğimiz bu öğrencilerin burada Ege ekolü ile yetişmelerini sağlamaktır.  Programımız, son yılına gelmek üzere ve şu an itibariyle Azerbaycan’da 32 öğretim üyemiz bulunuyor. Bu öğretim üyelerimiz oradaki yeni eğitim-öğretim periyoduna başlamış durumdalar. Önümüzdeki yıl son mezunlarımızı verdiğimizde programın birinci meyvelerini almış olacağız.  Buradaki öğrencilerimiz de yaz stajlarını bu hafta itibariyle tamamlıyorlar. Öğrencilerimizin buradan hem tecrübeli hem de memnun bir biçimde ayrılmalarını diliyoruz” dedi.

Azerbaycanlı öğrenciler EÜ’deki tecrübelerinden memnun

Program kapsamında eğitim gören Feride Bayramova, “Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ortasında yürütülen Çift Diploma Programında Bitki Müdafaa Programı için burada bulunuyorum. Burada aldığımız eğitim ve farklı ünitelerde yaptığımız stajlar sayesinde gelecekte çalışma hayatımda nasıl bir iş yerinde çalışmak istediğimi, önceliklerimi ve çalışma ortamında ne üzere zorluklarla karşılaşabileceğimi anlamış oldum. Çift Diploma Programının eğitimime değerli katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de hayli sıcak karşılandıklarını söz eden Revan Gemberov. “Ege Üniversitesi, programa katıldığımız birinci günden itibaren özel öğrenciler olarak bizleri çok sıcak karşıladı, bizlerle yakından ilgilendi. Burada olmaktan ötürü son derece memnunuz. Bugün tamamladığımız staj programlarımızda edindiğimiz bilgi ve deneyimleri arkadaşlarımızla paylaştık. Eğitimimizin çok verimli geçtiğini düşünüyor, herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir öbür çift diploma programı öğrencisi Ali Mehtiyev ise, “Bizler, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi üçüncü sınıf eğitimizi Ege Üniversitesinden gelen hocalarımız ile Azerbaycan’da tamamlamıştık. Bu yıl dördüncü sınıf olarak Ege Üniversitesine geldik. Staj programımızı tamamladık. Eğitimimiz ve stajımız çok verimli geçti, her şey çok hoştu.  Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ve Ege Üniversitesi idaresine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu program uygun ki var” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen