Çar. May 8th, 2024


Dijitalleşme alanında yürüttüğü örnek çalışmalarla isminden kelam ettiren Ege Üniversitesi, bilgi güvenliğinde de muteber bir kurum olduğunu tescillemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen ISO 27001 Bilgi Güvenliği İdare Sistemi değerlendirmesinde Q Plus seviyede sertifika almaya hak kazandı. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi de yakın vakitte birebir sertifikayla bilgi güvenirliğini tescillemişti.

Özellikle topluma yönelik sıhhat hizmeti veren ünitelerde bilgi güvenliğinin epeyce değerli olduğunu lisana getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Dijitalleşen dünya her ne kadar bizlere kolaylık sağlıyorsa da data güvenliği açısından da bir grup riskleri her vakit içinde barındırıyor. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bilhassa sıhhat hizmeti verdiğimiz ünitelerimizde bilgi güvenliğine ekstra değer veriyoruz. Daha evvel hastanemiz bu mevzuda belgelenmişti. Artık de TÜRKAK tarafından yapılan kıymetlendirme sonucunda Diş Hekimliği Fakültemiz  Q Plus seviyede ISO 27001 Bilgi Güvenliği İdare Sistemi sertifikası sahibi oldu. Dijitalleşme misyonumuz doğrultusunda epey değerli bulduğum data güvenliği konusunda tescilli bir kurum olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise, “Eğitim, sıhhat hizmeti sunumu ve kurumsal işleyişte dataların korunması gerekliliğinin kıymeti giderek artmaktadır.  Dataların korunmasında milletlerarası standart, ISO 27001 Bilgi Güvenliği İdare Sistemidir.  Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak bilgi varlıklarının korunması, kalitenin ve risklerin aktif bir formda yönetilmesi için değerli bir adım atarak,  ISO 27001 Bilgi Güvenliği İdare Sistemi Akreditasyon Dokümanını almak için TÜRKAK’a başvurduk. Yapılan kıymetlendirme sonucunda Q Plus seviyede sertifikalandırıldık. Başta dayanakları için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen