Pts. May 20th, 2024


Pure Encapsulations®; bütünsel sıhhatin geleceğinin konuşulduğu, Türkiye’den ve dünyadan birçok bilim beşerinin bir ortaya geldiği bir doruğa mesken sahipliği yaptı. Sağlıklı ve uzun hayatın temellerinin konuşulduğu Pure Encapsulations® Health Science Summit’te Türkiye’den ve dünyadan bilim insanları, tıbbın farklı alanlarındaki uzmanlıkları çerçevesinde sunum yaptı.

Bütünsel sıhhatin geleceğinin konuşulduğu, Türkiye’den ve dünyadan birçok bilim beşerinin bir ortaya geldiği Pure Encapsulations® Health Science Summit’in ikinci kısmında “Kronik Hastalıkların Gelişimi ve Genetik Yaklaşım”, “Beyin mi Yönetiyor, Bağırsaklar mı” üzere bir çok bahis ele alındı. 

Nestlé Health Science’ın vitamin, mineral ve bitkisel destek edici besinlerden oluşan, varlıklı bir eser portföyüne sahip profesyonel destek edici besin markası Pure Encapsulations sıhhat profesyonellerinin katıldığı bilim tepesi düzenledi. Pure Encapsulations® Health Science Summit’te Türkiye’den ve dünyadan bilim insanları, tıbbın farklı alanlarındaki uzmanlıkları çerçevesinde sunum yaptı. Sağlıklı bir hayatı bütünsel olarak ele alan doruğun açılışını, sağlıklı yaşlanma ve uzun bir ömür alanında tanınan Dr. Thierry Hertoghe “Kronik Hastalıkların Kök Nedeni: Enflamasyon” başlıklı sunumuyla yaptı. 

Toplantının ikinci kısmında, Kök Hücre ve Anti-aging Uzmanı Dr. Cansen Yeni Kut “Rejenerasyon ve Ekstrasellüler Matriks”, Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Yaman Sağlam “Kronik Hastalıkların Gelişimi ve Genetik Yaklaşım”, Amerikan Gastrointestinal Endoskopi Üyesi Gastroenterolog Prof. Dr. Orhan Tarçın “Beyin mi Yönetiyor , Bağırsaklar mı”, İşlevsel Tıp Uzmanları Dr. İrem Ergün ve Dr. Kara Fitzgerald “Yaşlanmayı Geri Almak”, Doğal Tedavi Uzmanı Dr.Peter Bongiorno ve İşlevsel Tıp Uzmanı Prof. Dr. Serkan Şener “Kişiselleştirilmiş Yaklaşımla His Durum ve Gerilim Yönetimi” başlıklarını ele aldı. 

“Akdeniz diyeti ile beslenirsek âlâ bakterileri desteklemiş oluruz”

Son yıllarda bağırsakların kıymetli bir organ haline geldiğini vurgulayan Amerikan Gastrointestinal Endoskopi Üyesi Gastroenterolog Prof. Dr. Orhan Tarçın, “Burada yalnızca bağırsaklar değil, bağırsakların içerisinde mikroorganizmalar var. Biz buna mikrobiyota diyoruz ve sıhhatimiz için çok kıymetli. Mikrobiyota bizim bağışıklığımızı güçlendirir, bakterileri yok eder. Ama biz bu mikrobiyotayı âlâ koruyamazsak, hastalıklar ortaya çıkar. Biz sağlıklı ve probiyotikten güçlü beslenirsek âlâ bakterileri güçlendiririz. Bağırsaklarımızın sıhhati bedenimizin sıhhatidir. Güzel beslenmek, güzel uyumak, bunlar çok değerli. Akdeniz diyeti ile beslenirsek düzgün bakterileri desteklemiş oluruz” diye konuştu.

“Çevresel faktörlerin kronik hastalıklara neden oluyor”

Çevresel faktörlerin kronik hastalıklara neden olduğunu belirten Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Yaman Sağlam, “Kronik hastalık dediğimiz vakit birçok diyabet, kalp, hipertansiyon üzere hastalıklar aklımıza geliyor. Son devirde artan beslenmemizle alakalı çevresel faktörlerden etkilenen hastalıklar oluşmaya başladı. Bu hastalıklara, bağırsaklar ile ilgili hastalıkları örnek verebiliriz. Birtakım tetkiklerden sonra kişinin nasıl tedavi olacağını planlıyoruz. Bunun haricinde beslenmeyi nasıl yapmamız gerektiği ile alakalı da yönlendirme yapıyoruz” biçiminde konuştu. 

“Sağlıklı yaşamak için uyku tertibi ve gerilimden uzak durmak gerekiyor”

Bağ dokusu ve bağ dokusunun yenilenmesi hakkında açıklamalarda bulunan Kök Hücre ve Anti-aging Uzmanı Dr. Cansen Yeni Kut, “Genelde bağ dokusu dediğimiz vakit, estetik ve cilt olarak anlaşılır. Lakin, bağ dokusu dediğimiz vakit eklem yerleri ve kaslarımızın aklımıza gelmesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz toplumsal etraf bizim için ne tabir ediyorsa bağ dokumuz da hücrelerimiz için tıpkı manaya geliyor. Tepede bedenimizde bulunan kolajenlerin 

işlevini; kasların daha uygun çalışması, hücrelerin daha sağlıklı yaşaması için gereksinimlerini anlattık. Sağlıklı yaşamak için uyku tertibi ve gerilimden uzak durmak gerekiyor. Bununla birlikte hangi vitamin ve dayanaklar hangi fonksiyonu görüyor; bunlara değindik” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen