Çar. May 1st, 2024


Türkiye’de toplumsal belediyeciliğe örnek bir prensip imza atarak, 3 bin ilkokul öğrencisinin sırasına kadar sıcak öğlen yemeği götüren Çankaya Belediyesi, yeni eğitim periyodunda de birebir uygulamaya devam ediyor.  

 Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, “Bu güç günlerde ailelerimiz, çocuklarının beslenme çantasına ne koyacağız diye düşünmesin istedik. Bu dayanağımız devam edecek” dedi. 

Çankaya Belediyesi, ekonomik açıdan ıstırap yaşayan aileler ve çocuklarının yanında olmaya devam ediyor. Belediye Lideri Taşdelen’in öncülüğünde, geçen eğitim periyodunda başlatılan, ilkokul öğrencilerine sıcak öğlen yemeği verilmesi uygulaması bu eğitim devrinde de sürüyor. 

 

3 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİ YARARLANIYOR 

Çankaya Belediyesi vazifelileri, hafta içi her gün hazırlanan sıcak öğlen yemeklerini 3 bin ilkokul öğrencisinin sıralarına kadar götürüyor. Yemekler, beslenme saatinde öğrencilerin sıralarında hazır oluyor. Yemekler, hijyenik ortamda el değmeden hazırlanarak, sıcak tutan kaplarda okullara götürülüyor. 

 

AİLELERİMİZİN VE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ 

Çankaya Belediyesi olarak vazifeye geldiklerinden bu yana halkçı idare ve toplumsal belediyecilik alanında çok sayıda projeye imza attıklarını kaydeden Taşdelen, “3 bin ilkokul öğrencimizin sıcak öğlen yemeğini sıralarına kadar götürüyoruz. Gönül isterdi ki bu hizmete hiç gereksinim duyulmasın. Fakat yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle aileler çocuklarının beslenme çantasına ne koyacaklarını düşünür hale geldiler. Bu güç günlerde yanlarında olalım, katkı sunalım istedik. 4 bin üniversite öğrencisine de her akşam fiyatsız akşam yemeği veriyoruz. Belediyemizin imkânları ölçüsünde eğitim devri boyunca hem üniversitede okuyan gençlerimize hem ilkokul öğrencilerimize dayanak olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen