Per. May 9th, 2024


TÜBİTAK- BİDEB “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Endüstriye Yönelik Araştırma Projeleri” 2023 yılı 1. periyodunda yapılan müracaatlar kıymetlendirilerek takviye almaya hak kazanan projeler açıklandı. Ege Üniversitesinin 2209-A programına yaptığı 293 müracaatın 196’sı kabul gördü. Ege Üniversitesi böylelikle başvurusu en çok kabul gören üniversite oldu. Ege ayrıyeten programa en fazla müracaat yapan ikinci üniversite pozisyonunda yer aldı. 2209-B programında ise 38 müracaatının 24’ü kabul gören Ege, en fazla proje başvurusu yapan ve projesi kabul gören ikinci üniversite olmayı başardı.

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarında geçen yıl olduğu üzere bu yıl da dorukta yer aldıklarını tabir eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBİTAK- BİDEB 2209-A programında geçtiğimiz yıl olduğu üzere bu yıl da projesi en çok kabul gören üniversite olduk. Programa en fazla proje başvurusu yapan ikinci üniversite pozisyonundayız. 2209-B programında da hem müracaat sayısı hem de kabul sayısı bakımından ikinci sırada yer alıyoruz. Üniversitemizde tahsillerine devam eden öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları için oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin sürdürülebilir bir muvaffakiyet sağladığını görmekten ziyadesiyle memnunluk duyuyoruz. Türk yükseköğrenimine örnek uygulamalar kazandıran tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak öğrencilerimizin projelerini en verimli halde hayata geçirmeleri ve gerekli takviyesi almaları ismine Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini (AROM) kurduk. Burada gençlerimize Ar- Ge kültürü kazandırıyoruz. Bilgi ve teknoloji geliştirmeleri,  proje hazırlamaları,  bu projeleri tescilleyerek ticarileştirmeleri tarafında değerli eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize sağladığımız takviyelerle ‘Öğrencilerin Meslek Gelişimini En Aktif Biçimde Destekleyen Üniversite’ mükafatını alan birinci ve tek üniversite olduk. Genç bilim insanlarımızın danışman hocaları ile birlikte hazırladıkları projeler TÜBİTAK’tan dayanak almaya devam ediyor. Projesi kabul gören öğrencilerimizi, proje yürütücüsü ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Öğrencilerimize takviyemizi sürdüreceğiz”

Genç bilim insanlarını geleceğe istikamet vermeleri ismine itinayla yetiştirdiklerini lisana getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılını, ‘Türkiye Yüzyılı’nı bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizi katma kıymete dönüştürmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi, okudukları alanlarda araştırmalar yapmaya, hocalarıyla birlikte projeler üretmeye davet ediyorum. Biz üniversite olarak onlara her türlü dayanağı vermeye hazırız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen