Cum. Eki 18th, 2024

Gerçekleştirdiği etkinliklerle her bölümden insanın ömrüne dokunan Üsküdar Belediyesi, kültür- sanat dünyasının önde gelen isimlerini İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. Yazarlığın yanı sıra avukatlık, yayıncılık, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk unvanlarına sahip Hayati İnanç, 7 kitaptan oluşan serisiyle birebir ismi taşıyan Can Veren Pervaneler söyleşisinde İstanbulluları Divan Edebiyatı’nın tarihine uzanan bir seyahate çıkardı. Hayati İnanç, ağır ilgi gören söyleşisinde unutulmaya yüz tutan Divan Edebiyatı’nın kültürel özelliklerini kendine has üslubuyla anlattı.

Üsküdar’da Bağlarbaşı ve Kongre Merkezinde gerçekleşen ‘Can Veren Pervaneler’ söyleşisinde müellif Hayati İnanç Üsküdarlılarla bir ortaya geldi. Divan edebiyatının geçmişine değinilen söyleşiye Üsküdarlı vatandaşlar ağır ilgi gösterdi. Söyleşide konuşan İnanç, “Hem Fatih’in hem Abdülhamid’in mirasını takiben ben de vasiyetim olarak web sayfama kitaplar koydum” diyerek dinleyicilere o kitapları okumalarını tavsiye etti.

Usta muharrir Hayati İnanç Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği Can Veren Pervaneler söyleşisinde Üsküdarlı vatandaşlar başta olmak üzere İstanbul’un farklı yerlerinden gelen vatandaşları Divan Edebiyatı’nın tarihine uzanan bir seyahate çıkardı. Hayati İnanç, unutulmaya yüz tutan Divan Edebiyatı’nın kültürel özelliklerini kendine has üslubu ile vatandaşlara aktardı.

Hayati İnanç’ın vasiyeti 5 kitap

Söyleşide eğitim, teknoloji, bilim, Türk geleneklerini ve mevt bahislerini işleyen Hayati İnanç, vasiyetini belirterek, kendi internet sitesinde paylaştığı 5 tane kitabı salondaki dinleyiciler tarafından okunması tavsiyesinde bulundu.

Vasiyetini açıklayan muharrir Hayati inanç, “Hem Fatih’in hem Abdülhamid’in mirasını takiben ben de vasiyetim olarak web sayfama kitaplar koydum. Kitaplar oradan okunabiliyor, basıyorsun açılıyor. Kimse yanlış anlamasın, kendi yazdığım naçiz kitaplardan kelam etmiyorum. Ancak bunlar o denli değil, bunlar temel kitaplar. Olmazsa olmaz, medeniyetimizin ekseninde, merkezinde olan kitaplar” diyerek kelamlarına devam etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen