Çar. May 8th, 2024


Yükseköğretimde mahzurları aşan bir üniversite olduğunu her alanda kanıtlayan Ege Üniversitesinin kazandığı  “YÖK Manisiz Üniversite Bayrak ve Nişan Ödülleri” senato ve idare konseyi toplantısında ünite yetkililerine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından takdim edildi.

Ege Üniversitesi olarak “Engelsiz Ege” mottosuyla çeşitli düzenlemeler yaptıklarını söz eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde tüm birimlerimizle, engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlere iştirakini önceleyen manisiz bir üniversite ekosistemi oluşturduk. Sürdürülebilir, erişilebilir manisiz bir yerleşkemiz var. Engelli bireylerin gereksinimlerine ve isteklerine epey ehemmiyet veriyoruz. Aldığımız bu mükafatlar de emeklerimizin birer nişanesidir. Bu yolda büyük bir özveriyle emek harcayan öğrencilerimiz ile akademik ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, mükafatlarını ünite yöneticilerimize teslim etmekten ötürü memnunluk duyuyorum” dedi.

Ödüllerini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden almaktan ötürü gurur duyduklarını söz eden İrtibat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Sayın Rektörümüzün öğrenci odaklılık gayesi doğrultusunda ve liderliğinde engelli öğrencilere yönelik çalışmalarımızın ödüllendirilmesinden gurur duyduk. Bağlantı Fakültemiz, engelli öğrencilerimizle ilgili olarak; sosyal- kültürel faaliyetlerde erişim ile yerde erişim bahislerinde yapmış olduğu düzenlemelerden ötürü, Yükseköğretim Şurası tarafından takdim edilen; Mavi Bayrak ve Turuncu Bayrak mükafatlarına aday olmaya hak kazandı. Gazetecilik kısmımız ise görme engelli öğrencilerimiz için yaptığı çalışmalardan ötürü, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığı tarafından Manisiz Program Nişanı ile ödüllendirildi. Çalışanlarımıza ve öğrencilerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YÖK Manisiz Üniversite ödüllerinde bu yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mavi, yeşil ve turuncu bayrak, Fen Fakültesi mavi bayrak, Mühendislik Fakültesi yeşil bayrak, Sıhhat Bilimleri Fakültesi yeşil ve turuncu bayrak, Biyomühendislik Kısmı turuncu bayrak, Sıhhat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ise turuncu bayrak almaya hak kazandı. Ödül merasimi kapsamında dört üniversiteden 14 programa “Engelsiz Program Nişanı” verilirken Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği kısımları, bu nişanların üçüne sahip oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen