Pts. May 6th, 2024


Çiğli Belediyesi ile KUBI Derneği, hibe dayanağı almaya hak kazandıkları ERASMUS KA152 Gençlik Değişimi Programı kapsamında Çiğlili ve Avrupalı gençleri 19-28 Ekim tarihlerinde İzmir’de buluşturacak. 

Çiğli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün organize edeceği programa Çiğli’de ikamet eden 18-30 yaş ortası gençler ile Almanya, Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelecek gençler iştirak gösterecek. Gençler, 19-28 Ekim 2023 tarihleri ortasında “Yeniden Kullan/Azalt/Geri Dönüştür/Yeniden Üret” temalı etkinlikler düzenleyecek. Projeye katılmak isteyenler 25 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında bit.ly/450ajc0 adresi üzerinden müracaat yapabilecek. Müracaat formunda belirtilen yabancı lisan yeterlilik puanlarından rastgele birine sahip olmayan müracaat sahipleri ile online yabancı lisan mülakatı yapılacak. Müracaat sürecinin tamamlanmasının akabinde asıl ve yedek liste 12.10.2023 tarihinde açıklanacak.

 

Başkan Gümrükçü: “Tüm gençlerimizi bekliyoruz”

Projeyle ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü, “Kültürler ortası irtibatı güçlendiren Gençlik Değişim Programları aracılığıyla Avrupa’nın ve Dünya’nın birçok ülkesinden gençleri ilçemizde konuk etmeye devam ediyoruz. Son olarak, Almanya’nın KUBI Derneği ile birlikte hibe takviyesi almaya hak kazandığımız Gençlik Değişimi Programına mesken sahipliği yapacağız. Çiğlili gençler, Avrupa’nın yedi farklı ülkesinden gelecek olan misafirlerimizle birlikte dijital dönüşüm, iklim, etraf ve sürdürülebilirlik ile ilgili farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleyecek. Etraf hassaslığı taşıyan tüm gençlerimizi programımıza katılmaya davet ediyoruz” tabirlerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen