Paz. Nis 28th, 2024

Tam Tutan Tanım İle Ekmek Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (hafif tepeli)
  • 6 su bardağı un (bardak ölçüm 220ml)

Tam Tutan Tanım İle Ekmek İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 3 su bardağı ılık suyun içine şekeri ve mayayı ekleyerek karıştıralım üzetini kapatalım ve 6-7 dk mayanın etkinleşmesi için bekletelim.
  2. Yoğurma kabına unu ve tuzu alıp karıştıralım üzerine hazırladığımız mayalı suyun tamamını alalım ve evvel spatula ile karıştıralım.
  3. Sonrasında elimizle hamuru yoğuralım ele yapışan çok yumuşak bir hamur olacak orta ara çok çok az un elimize serperek hamuru yoğurup, toparlayalım fazla un asla kullanmayalım hamur ele yapışmalı biraz sulu bir hamur olmalı.
  4. Dilerseniz elinizi hamura hiç sokmadan yalnızca spatula ile yoğurabilirsiniz.
  5. Üzerini kapatıp 1,5 saat mayalanması için dinlendiren bu mühlet sonunda tezgaha çok az un serperek hamuru tezgaha alalım dıştan içe hakikat katlayarak yuvarlak hal verelim.
  6. Ben bu esnada hamuru ikiye böldüm siz dilerseniz bölmeyebilir tek hamur yapabilirsiniz ,fırın kağıdı serili tepsiye ikiye böldüğüm hamuru yerleştirdim, dilerseniz yuvarlak yada hafif uzunlamasına yerleştirebilirsiniz.
  7. Üzerini kapatalım ve tekrar 40 dakika boyunca mayalanmadı için bekletelim müddet sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve fırça ile üzerine su sürelim ve biraz un serpelim keskin bıçak ile çizikler atalım.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1,15 dk saat pişirelim bu mühlet sizin fırın sıcaklık ayarınızda daha az yada daha uzun mühlet olarak değişkenlik gösterebilir.

Not:Fırının alt tabanına ısıya güçlü küçük bir kabın içine su yerleştirelim bu sayede ekmeğimiz daha nemli ve yumuşak olmasını sağlarız.

Tam Tutan Tanım İle Ekmek Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen