Per. May 2nd, 2024


İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü Birinci Yardım Merkezi ünitesi, tüm öğretmenlere birinci yardım eğitimi vererek çocuklarımızı ve etrafımızı inançlı hale getirmek, veli ve öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle toplumda farkındalık yaratmak maksadıyla gerçekleştirilen “İlk yardım” eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

19 Ekim 2023 Perşembe günü İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü Birinci Yardım Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ziyarette bulundu.        

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında hami, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek birinci yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve hassaslık oluşturulması için Ulusal Eğitim bakanlığı tarafından  hayata geçirilen “Çocuklarımız Birinci Yardımla Daha Güvende” projesi kapsamında öğretmen ve okul yöneticileri okul servis sürücüleri, servis hostesleri, kantin çalışanlarına yönelik “İlk Yardım Eğitimi Kursu” düzenlenmekte ve okullarımızın öğrenci ve velilerine yönelik de farkındalık eğitimi yapılmaktadır.

İlk yardım eğitimlerinde uygulamalı bir eğitim verilmekte ve eğitim sonrası başarılı olan iştirakçilere “ilk yardımcı” sertifikası verilmektedir.

İzmir’de 10170 öğretmen idareciye, 41225 öğrenciye, 4000 veliye eğitimler sağlanmış olup 8 başka salonda eğitimler tüm süratiyle devam etmektedir.

İzmir eğitim ailesi olarak her vakit önceliği eğitim kurumlarının güvenliğine verdiklerini tabir eden   İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi şunları kaydetti, “İlk yardım eğitimi toplumdaki tüm fertler için kıymetli bir sorumluluktur. İnsan hayatı müddetince birinci yardım ihtiyacı duyacak durumlarla her an karşı karşıya kalabilir. Hayati bir tehlike halinde bir canın kurtulmasında tek bir saniyenin dahi ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Vaktinde yapılacak tesirli, hakikat ve yerinde müdahaleler ile hayat kurtarmak mümkündür. Bilhassa okullarımızda bu eğitimi alan idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin olması hepimize inanç veriyor. Bu vesile ile bu eğitimlere büyük bir ilgi gösteren eğitim ailemize ve birinci yardım eğitimini büyük bir özveri ile gerçekleştiren birinci yardım eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen