Çar. Nis 24th, 2024


Aytemiz, Cumhuriyet’in 100. Yılını Özel Bir Sinemayla Kutladı

 

“Bi’ Defa Cumhuriyet, 100 Yıldır Cumhuriyet,
 Hep Cumhuriyet!”

 

 

Kurulduğundan bu yana Türkiye’nin gelişim seyahatine güç katan Aytemiz, Cumhuriyet’in 100. yılını özel bir sinemayla kutluyor. Cumhuriyet tarihinin kilometre taşlarının paylaşıldığı sinemada, Cumhuriyet unsurları ve kıymetleri hiç sönmeyen bir mum ışığı ile simgeleştirilirken bu ışığın rehberliğinde geçmişin mirasını geleceğe taşıyan, kadın-erkek, her yaştan ve bölümden Cumhuriyet kahramanları, güçlü karelerle ekranlara taşınıyor. Sinema tıpkı vakitte Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘saygı duruşu’ niteliğinde. “Bi’ Sefer Cumhuriyet, 100 Yıldır Cumhuriyet, Daima Cumhuriyet!” mesajıyla yayınlanan sinema, 29 Ekim 1923’te yanan Cumhuriyet ışığının, Türk halkı için her vakit geleceği aydınlatacak bir rehber olduğunun altını tekrar çiziyor. 

 

 

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının ulusal uğraş sonrası armağan ettiği Cumhuriyetin, 100 yıldır Türk halkının geleceğine ışık tuttuğunu belirten Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Millet olarak 100 yıl içerisinde pek çok muvaffakiyet elde ettik ve Türkiye’nin ebediyen var olacağını tüm dünyaya gösterdik. Cumhuriyet ışığı bundan sonra da sönmeyecek. Hazırladığımız sinemayla, Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu ve ülkemize duyduğumuz itimat ve adanmışlığı paylaşıyoruz. Esaslı kıymetlerimizin rehberliğinde üretmeye, birlikte büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Bir ulusa ışık tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hürmet ve minnetle anıyor ve Bi’kere Cumhuriyet, 100 yıldır Cumhuriyet, daima Cumhuriyet diyoruz. 100 yıldır cumhuriyetin ışığıyla aydınlanan bir ülkede, gelecek jenerasyonlara bu ışığı taşıyacağımıza kelam veriyoruz.” dedi. 

 

Bir odada sakince yanan bir mumun manzarasıyla başlayan sinemada, mum ışığı duvara yansıdıkça oluşan gölgelerde, Cumhuriyetin birinci periyotlarından çeşitli anlar gözümüzün önünde beliriyor. Duvara yansıyan imgelerde Cumhuriyet tarihini, bir dünya başkanı olan Atatürk’ü ve bu yüz yılda yaşanan kıymetli gelişmeleri görüyoruz. Sinemada ayrıyeten, Atatürk prensip ve inkılaplarından görsellere de yer verilerek Cumhuriyet tarihinin kilometre taşlarına atıfta bulunuluyor. Sinemanın müziğinde ise cumhuriyetin kuruluş periyodunda dünyada fark yaratan bestekarların piyano ve orkestra için yazdığı yapıtlardan ilham alınarak; Türk beşleri ile İstiklal Marşı’na göndermeler yapılıyor.

 

Aytemiz’in 29 Ekim sineması, hepimizin gördükçe içimizi ısıtan Cumhuriyet arşivinden özel kareleriyle 100 yıldır ülkemizi aydınlatan Cumhuriyet ışığının, 1923’ten başlayarak bugüne ve geleceğe uzanan gelişim sürecini ekranlara yansıtıyor. Aytemiz’in irtibatta kullandığı “Bi’kere Aytemiz, Daima Aytemiz” mottosu, Cumhuriyete hürmet olarak “Bi’kere Cumhuriyet, 100 Yıl Cumhuriyet, Daima Cumhuriyet” biçiminde kullanılıyor.

 

Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırlanan sinema, Aytemiz’in YouTube kanalından ve toplumsal medya hesaplarından izlenebilir:

https://www.youtube.com/watch?v=Q4h0yTIwIR4

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen