Cum. May 10th, 2024


Bağcılar Belediyesi, IDC DX Summit 2023 aktifliği kapsamında düzenlenen IDC Türkiye Future Enterprise Ödülleri’nde “BBdX Dijital Kent İkizi Sürdürülebilir Kent İdaresi Projesi” ile ödül kazandı.

Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden biri olan IDC DX Summit bu yıl Sakarya’da gerçekleştirildi. “Digital-first Strategies for the Innovative Enterprise” temasıyla düzenlenen programa birçok kamu ve özel kesim temsilcileri katıldı. Teknoloji alanındaki çalışmaların ödüllendirildiği etkinlikte Bağcılar Belediyesi de “Dijital Kent İkizi Sürdürülebilir Kent İdaresi Projesi” projesiyle 2’ncilik mükafatı aldı.

Akıllı kent uygulamalarımızı geliştiriyoruz

Bilgi Teknolojileri ve Akıllı Kentler alanında verilen bu mükafatı Bağcılar Belediye Lider Yardımcısı Ertuğrul Selçuk Güldüler aldı. Türkiye’de tüm belediyelere örnek olan bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen Güldüler; “Ödülü Bağcılar Belediye Liderimiz Abdullah Özdemir ve belediyemiz adına alıyorum. Dijital Kent İkizi Projesi kent idaresine farklı bir vizyon kazandıracak. Günümüz teknolojilerini takip ederek yürüttüğümüz akıllı kent uygulamalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.”

Ödül kazanan projeyle, Bağcılar’ın dijital bir ikizi oluşturularak afet ve acil durumlarda, şehirdeki bütün yapı stoğu ve mekânsal dataların CBS tabanlı olması amaçlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen