Pts. May 6th, 2024


Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde yaptığı eğitim yatırımları ile eğitimde marka pahası artırmaya devam ediyor. Daha evvel Akşemsettin Toplumsal Tesisi olarak kullanılan merkez gerçekleştirilen tadilatla Akşemsettin Kütüphane ve Eğitim Dayanak Merkezi olarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Eğitim alanında yaptığı yatırımları istikrarlı bir halde sürdüren Selçuklu Belediyesi daha evvel toplumsal tesis olarak hizmet veren binayı gerçekleştirdiği tadilatla Akşemsettin Kütüphane ve Eğitim Dayanak Merkezine dönüştürerek eğitime bir takviye daha sağlamış oldu.

Merkez hem kütüphane hem de çalışma salonu olarak hizmet veriyor

Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Eğitim Dayanak Merkezi bünyesinde bulundurduğu eğitim donatılarıyla ve konforlu yapısıyla ders çalışmak isteyen öğrencilere sessiz bir ortam sunarken kütüphane kısmıyla da kitapseverlere hizmet veriyor.

83 kişilik çalışma masası, 20 adet tablet ve 3 adet bilgisayar kullanımı sağlanan çalışma salonu Pazar günleri hariç sabah 09.00-18.00 saatleri aralığında haftanın altı günü kapılarını öğrencilere açıyor.

Merkezin kütüphane kısmı ise 9 bin 139 üyeye 13 bin 657 kitap ile yıllık 8 bin 757 kitap hareketliliği ile hizmet veriyor.

Merkezde öğrencilere fiyatsız olarak sınırsız wi-fi internet hizmeti ile çay ve bitki çayı ikramı yer Lider Pekyatırmacı: “Öğrencilerimizin eğitimi için her türlü imkanı seferber ediyoruz” Eğitime yatırımın toplumun tüm dinamiklerine yapıldığının altını çizen Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı: “ Selçuklu Belediyesi olarak siyaset haline getirdiğimiz anlayışla eğitimle ilgili nerede bir muhtaçlık varsa tüm imkanlarını orada kullanmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha çağdaş ve fiziki manada daha ferah, donanımlı eğitim yuvalarında eğitimlerine devam edebilmeler noktasında okul ve eğitim yerleri inşa etmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizi yalnızca okullarda değil belediyemizin okul dışı eğitim ortamları, kütüphaneler ve eğitim dayanak merkezleri ile geleceğe daha donanımlı bir halde hazırlıyoruz. Akşemsettin Toplumsal Tesisi’mizi bu çerçevede yaptığımız tadilatla Eğitim Takviye Merkezi’ne dönüştürdük. Merkezimiz tıpkı vakitte kütüphane kısmı ile yeniden hem öğrencilerimize hem de kitap severlere hizmet veriyor. Eğitim donatılarıyla nezih ve sessiz bir ders çalışma ortamı sunan merkezimiz imtihanlara hazırlanan ve ders çalışmak isteyen öğrencilerimizin vazgeçilmezi olmuş durumda. Ben tüm öğrencilerimizi hizmet almak için merkezimize bekliyorum.” halinde konuştu.

Merkezden hizmet alan öğrenciler de imkanlardan epey şad olduklarını, sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışmak isteyen herkese tavsiye ettiklerini lisana getirerek Selçuklu Belediyesi’ne ve Lider Pekyatırmacı’ya eğitime olan takviyeleri sebebiyle teşekkür ettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen