Pts. May 6th, 2024

Nefis Menengiç Kahvesi

Menengiç kahvesi hazırlamak, klasik Türk kahvesi yapmaktan pek farklı değildir. Ancak genellikle iki farklı şekilde yapıldığı bilinmektedir. İlk yöntemde, klasik Türk kahvesini pişirir gibi su kullanılırken, diğer yöntemde su yerine süt tercih edilir.

Eğer menengiç kahvesi tarifini ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorsanız, sizi aşağıya doğru alalım.

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır?

  1. Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyun ve üzerine yine kişi başı 1 fincan su ya da süt ekleyin. Sütle yapmaya karar verdiyseniz, menengiç kahvesini kişi başı 1 tatlı kaşığından biraz daha fazla kullanabilirsiniz.
  2. Cezveyi ocağın üzerine almadan önce güzelce karıştırın, tüm kahvenin su ya da sütle ıslandığından emin olun. Daha sonra ocağa alın ve pişmeye bırakın. Bu esnada karıştırmayın.
  3. Köpüren kahveyi hemen ocaktan alın ve fincanlara dökün. Menengiç kahvesi, özellikle sütle hazırlandığında bol köpüklü bir kahve olduğundan öncesinde klasik Türk kahvesinde yapıldığı gibi köpüklü kısımları fincanlara pay etmenize bile gerek yok. Hazır! Şimdi sadece keyfini çıkarın.

Menengiç Kahvesi Nedir?

Menengiç kahvesi, aslında kahve çekirdeklerinden değil, ülkemizde “menengiç” olarak bilinen bir ağacın meyvelerinden elde edilen bir içecektir. Bu nedenle aslında kahve değildir. Menengiç ağaçları, özellikle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde kendiliğinden yetişen ağaçlardır.

Meyvelerinin kurutulup kavrulmasından sonra öğütülerek elde edilen menengiç kahvesi, yumuşak içimi ve farklı aromasıyla dikkat çeker. Sütle hazırlandığında, bol köpüklü ve lezzetli bir içecek elde edilir. Sağlığa faydaları ve özel tadı nedeniyle birçok kişinin tercihi olan menengiç kahvesi, çeşitli isimlerle de anılmaktadır.

Menengiç Kahvesinin Faydaları

  • Menengiç kahvesi, nefes darlığı, ses telleri ve solunum yolları üzerinde olumlu etkiler sağlar.
  • Göğsü yumuşatarak kesintisiz öksürüğü ve balgamı söktürmeye yardımcı olur.
  • Yüksek oranda doymamış yağ asitleri içerdiğinden kalp ve damar sağlığını destekler ve ani kalp krizi veya felç riskini azaltır.
  • Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Zengin A, B6, C ve E vitaminleri içeriği sayesinde hücrelerin sağlıklı çalışmasını destekler, cildin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur.
  • Sindirim sistemine iyi gelir ve mide ağrılarını hafifletir.
  • Böbreklerin sağlıklı çalışmasına destek olabilir ve böbreklerdeki kum sorununa çare olabilir.
  • Bazı araştırmalar, menengiç kahvesinin afrodizyak etkileri olduğunu öne sürmektedir.

Unutulmaz menengiç kahvesinin keyfini çıkarın ve sağlık dolu günler dileriz!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen