Cts. May 4th, 2024

Peynirli Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı yüzeyi için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 parmak kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Peynirli Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1.  ilk evvel 2 su bardağı ılık sütü uygun bir yoğurma kabının içerisine aldım. Daha sonra üzerine bir paket kuru maya ve bir yemek kaşığı şekeri ilave ettim. Şeker karıyana kadar kesinlikle karıştırıyorum.
  2. Daha sonra bir su bardağından bir parmak fazla olan sıvı yağını ek ettim, bu tanımımda toplamda 1 adet yumurta kullandım. Yumurtanın beyazını hamur için kullanıyorum sarısını ise yüzey için ayırdım.
  3. Tam bu basamakta denetimli bir halde unu ek ettim. Onun bir ölçüsünü ek ettikten sonra üzerine bir buçuk tatlı kaşığı tuzu da ek ettim.
  4. Daha sonra denetimli bir halde kanal unu ek ettim. Yumuşacık bir hamurumuzun olması gerekiyor.
  5. Eğer hamur elinize yapışıyorsa bu evrede sıvı yağ ile toparlayabilirsiniz ancak katiyetle daha fazla un ek edip hamuru katılaştırmayalım.
  6. Yoğurmuş olduğum hamurun üzerine hava girmeyecek bir halde kapattım ve 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktım.
  7. Dinlenen hamurun üzerine bir gece öncesinden çıkarmış olduğum margarinimden 1 tatlı kaşığı olacak biçimde bezelerin üzerine yapıştırdım tekrar bezelerin üzerine kapattım, bir 8-10 dakika kadar dinlenmeye bıraktım.
  8. Dinlenen hamuru yalnızca parmak uçlarında hafif dokunuşlarla margarini yayarak birazcık açtım yani büyüttüm.
  9. Daha sonra karşılıklı olacak formda iki kenarına kapattım. Bu ortada iç harcı olarak ben beyaz peynir ile kaşar peyniri karıştırdım iç harcını tam ortasına yerleştirdim ve öbür iki kenarda katlayıp kare formunu verdim.
  10. Diğer bezelerimi de tıpkı biçimi verdikten sonra yağlı kağıt sermiş olduğum fırın tepsime birazcık aralı olacak formda yerleştirdim.
  11. Daha sonra üzerine elimle hafifçe bastırarak formlar verdim ve ayırmış olduğum bir adet yumurta sarısını kapamaların üzerine her tarafına değecek biçimde sürdüm.
  12. Daha sonra bol bir biçimde üzerini susam ile süsledim üzerini kapattım ve 10-15 dakika kadar mayalanmaya bıraktım.
  13. Kapamaların birazcık kabarması kâfi çok fazla kabartmanıza gerek yok ve evvelden ısıtmış olduğum 180 yahut 190 derecelik fırında ben 25 dakika kadar pişirdim denetimli olalım.
  14. Hazırlamış olduğumuz eserlerin altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim birinci sıcağı gittikten sonra servis yapabilirsiniz hepinize teşekkür ediyorum

Peynirli Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen