Cts. May 11th, 2024


Yurtdışında eğitim ve hayatın kapılarını açan iş, eğitim ve göçmenlik konusunda dünyanın en bilinen İngilizce lisan yeterliliği imtihanı IELTS’in 90’a aşkın ülkede resmi ortağı olan British Council, IELTS testi ile ilgili en çok sorulan 10 soruyu ve merak edilenleri adaylar için bir ortaya getirdi. IELTS testinin ne sıklıkla alınabildiğinden adayların imtihan günü yanlarında neler getirebileceğine, engelli adaylar için testlerin nasıl düzenlenebileceğinden IELTS test sonucunun ne kadar müddet geçerli olduğuna kadar birçok soru, British Council uzmanları tarafından yanıtlandırıldı.

Öğrenciler, yurtdışında çalışmak isteyenler ve profesyonellerin, eğitim, göç ve mesleksel akreditasyon için tercih ettiği IELTS testi, British Council tarafından İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, İzmir, Erzurum, Kayseri, Eskişehir, Karaman, Gaziantep, Mersin ve Muğla’daki imtihan merkezlerinde veriliyor.

  1. IELTS testine ne sıklıkla girilebilir? Adaylar, IELTS testine istediği kadar başvurabilir, teste girebilir ve istenilen test sonucunu kullanabilir. Tekrar teste girecek adayların, öncesinde ek hazırlık yapabilmeleri için British Council’ın ücretsiz hazırlık kaynaklarından faydalanması tavsiye ediliyor.
  2. Akademik ve Genel Eğitim modülleri ortasındaki fark nedir? IELTS testi, Akademik ve Genel Eğitim olmak üzere iki modülden oluşuyor. Akademik test, İngilizce yeterliliği gerektiren programları almak isteyen adaylar için uygulanırken, Genel Eğitim modülü ise İngilizce konuşulan bir ülkede iş tecrübesi, eğitim programları yahut göçmenlik hedefiyle kullanmak isteyen adaylar içindir. Başvurulan kurumun hangi testi kabul ettiğini öğrenmek için web sitesine göz atılabilir. 
  3. IELTS testini hangi kurumlar kabul ediyor? Dünya çapında IELTS, ortalarında devlet, akademik ve istihdam kurumlarının da yer aldığı 11 binden fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul ediliyor. IELTS birebir vakitte, göçmenlik için İngilizce yeterliliğini kaide koşan ülkelerce de kabul edilen bir İngilizce lisan imtihanıdır.
  4. Engelli adaylara nasıl bir IELTS testi düzenlenebilir? British Council test merkezleri, engelli adayların özel muhtaçlıklarını karşılamak ve adayların ülkü şartlarda testi alabilmeleri için her türlü çabayı gösteriyor. Adayların özel bir gereksinimi olması durumunda, kayıt sırasında kendilerine uygun özel düzenlemeleri seçebilirler. İştirakçilerin imtihan merkezine gelmeleri, soruları anlamaları ve karşılıklarını vermeleri için özel şartların ve gerekliliklerin yerine getirilmesi için gerekli düzenlemeler yapılır. Özel düzenlemelerle imtihana katılmak için web sitesinde daha ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.
  5. 18 yaşının altındaki bireylerin teste kaydı nasıl yapılabilir? 18 yaşından küçük adayların IELTS testine kayıtları, ebeveynleri yahut vasileri tarafından yapılabilir. Ebeveyn yahut vasiler sisteme kaydolarak, testi çocuğu için ayırttıklarını belirten seçeneği seçebilirler. Akabinde imtihana girecek adayın ferdî bilgileri sisteme girilerek kayıt tamamlanır. Kayıt için daha ayrıntılı bilgiye web sitesinden ulaşılabilir. 
  6. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı olmayan adaylar imtihana nasıl kaydolabilir? T.C. kimlik dokümanına sahip olmayan adaylar geçerli bir pasaportla kaydolabilirler. 
  7. IELTS testi bir günde mi tamamlanıyor? IELTS testinde, Dinleme, Okuma ve Yazma kısımları artarda orta vermeden uygulanıyor. Konuşma kısmı ise imtihanın öteki kısımları ile birebir gün olabileceği üzere evvelki yahut sonraki üç gün içerisinde de organize edilebilir.
  8. Test sırasında adaylar yanlarına ne alabilirler? IELTS testine adaylar, yanlarında yalnızca T.C. kimlik kartı/pasaport, kurşun kalem, kalemtıraş ve silgi getirebilirler. Öteki tüm şahsî eşyalar, imtihan odası dışında bırakılır. Cep telefonu, elektronik aygıt ve akıllı kol saatleri imtihan alanına kabul edilmez ve üzerinde taşıyan adayların testi geçersiz sayılır.
  9. Sınavı iptal etmek yahut ertelemek mümkün mü? Hastalık yahut farklı bir sebepten teste girilemezse ne olur? Sınav tarihinden beş hafta evvel bilgi veren adayların imtihanları, hiçbir kesinti olmadan ertelenebilir yahut para iadesi alarak iptal edilebilir. İmtihana beş haftadan az müddet kala iptal edilen yahut ertelenen kayıtlarda, tıbbi bir münasebet olması durumunda geçerli bir doküman gösterildiği takdirde yüzde 25 kesintiyle ödeme geri alınabilir. Evvelce bilgi vermeyen ve imtihan günü imtihana giremeyen adaylara rastgele bir fiyat iadesi sağlanamaz. 
  10. IELTS sonucu ne kadar müddetle geçerli sayılır? IELTS imtihan sonuç evrakı iki yıl mühletle geçerlidir. Adaylar istedikleri kadar imtihana girebilir ve istenen sonucu kullanabilirler. Sonuç dokümanını kaybeden adaylar, yeni evrak sağlanması için British Council ile irtibata geçebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen