Çar. Nis 24th, 2024


4. Engelsizmir Kongresi için geri sayım başladı

Engelsiz ömrün öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Memleketler arası Engelsizmir 2023 Kongresi, “Engellilik Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla 1 Aralık’ta başlayacak.

Engelsiz ömür yolunda sayısız proje yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-3 Aralık tarihlerinde 4. Engelsizmir Kongresi’ne konut sahipliği yapacak. Engellilere ait farkındalık yaratmak ve yaşadıkları meselelere tahlil üretmek maksadıyla bu sene dördüncü sefer yapılacak milletlerarası kongre “Engellilik Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla düzenlenecek.

Panel, konferans, atölye çalışmaları, özel oturumlar

Engelli hemşehrilerin hayatlarını düzgünleştirmek, topluma iştiraklerini artırmak ve pürüzleri kaldırmak için çeşitli alanlarda çalışan uzmanlar, araştırmacılar ve paydaşlar Gaziemir Fuar İzmir D Holü’nde bir ortaya gelecek.

Onursal başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, başkanlığını ise Doç. Dr. Levent Köstem’in yaptığı Engelsizmir 2023 Kongresi’nde dayanaklı istihdam modeli, engelli istihdamında uygulama örnekleri, sürdürülebilir ve yaşanabilir gelecek için toplumsal teşebbüs ve işletme modelleri, tele sıhhat uygulamaları, disleksi, lisan ve konuşma bozuklukları, otizmde yenilikçi yaklaşımlar mevzuları işlenecek. Zelzele bağlı ampütasyonlarda rehabilitasyon ve protez uygulamalarına yönelik olarak “Ampütasyon Protez Dünü ve Yarını” başlıklı özel oturum da düzenlenecek.

Karikatür müsabakasının ödül merasimi de yapılacak

Kongrede bilimsel oturumlarla birlikte “İzdüşümü: Kukla ve İnsan” fotoğraf standı, “Dokunabilir Çağdaş Sanat Seramik Eserler” standı, “Yeşilova Höyüğü: İzmir’in 8500 Yıllık Tarihine Dokunmak” stantları de düzenlenecek. 1 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulusal karikatür yarışının ödül merasimi ve stant açılışı da var. Konusu “İş Hayatında Engelliler” olarak belirlenen yarışın sonuçları ise yarın duyurulacak.

Sosyal hayatı geliştirmek emeliyle hazırlanan programlarda hareket atölyeleri, tasarım atölyeleri, toplumsal marifet atölyeleri yer alıyor. Birebir vakitte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin sunumları ve şovlar olacak. Christy Lynch, Prof. Jeremie Gaveau, Dr. Patrick Quercia üzere memleketler arası alandan isimlerin de olacağı kongreye iştirak fiyatsız. Detaylı bilgi için www.engelsizmir.com adresi ziyaret edilebilir.

Somut uygulamalar ortaya çıkıyor

Uluslararası Engelsizmir Kongresi ile pek çok kazanım elde ediliyor. Birinci kongre “Engellilerin Kentsel Sıkıntıları ve Çözümleri” ismiyle düzenlenmiş ve sonunda “Kırmızı Bayrak” uygulaması Türkiye’ye kazandırılmıştı. “Engellilerin Toplumsal Yaşama İştirakine Yönelik Lokal Politikalar” ismiyle yapılan ikinci kongre sonunda ise yeniden Türkiye’de bir birinci olan “İzmir Engelli Farkındalık Merkezi” ortaya çıktı.  Kongrenin üçüncüsü ise “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” ana temasıyla düzenlenmişti. 2020 ve 2021 yıllarında pandeminin olumsuz koşulları nedeniyle düzenlenemeyen kongre yerine yurt içi ve yurt dışından iştirakçilerle hibrit olarak Bahçe Terapisi ve Lokal İdareler Çalıştayı, Ebeveyn Merkezi, Gereksinim ve Olasılıklar Çalıştayı düzenlendi. Bu çalıştayların sonunda ise İzmir’e İnciraltı Terapi Bahçesi ve engellilere ve ailelerine yönelik Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’ni kazandırıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen