Çar. Nis 24th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Körfez Festivali” kapsamında Karantina Meydanı’ndaki aktiflikle halka seslenen Lider Soyer, “Körfez Şenliği başladı. Körfez’i bilhassa 29 Ekim’de izlemenizi öneriyorum. Rengarenk bir İzmir olacak. Bu İzmir fotoğrafı, geleceğin İzmir’inin birinci fotoğrafı. İzmir Körfezi 24 saat yaşayan bir yere dönüşecek” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, deniz tutkunlarını altıncı sefer bir ortaya getiren İzmir Körfez Şenliği kapsamında Karantina Meydanı’nda İzmirlilerle bir ortaya geldi. Ayhan Sicimoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği programda alanı dolduran yurttaşlara seslenen Lider Tunç Soyer, “Güzel İzmir’in hoş insanları. Körfez Şenliği başladı. Körfez’i bilhassa 29 Ekim’de izlemenizi öneriyorum. Rengarenk bir İzmir olacak. Bu İzmir fotoğrafı, geleceğin İzmir’inin birinci fotoğrafı. İzmir Körfezi rengarenk olacak ve 24 saat yaşayan bir yere dönüşecek. Şenliğin tadını çıkarın” dedi. 

“İzmir sonuna kadar Cumhuriyete sahip çıkacak”
Konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılına dair de iletiler veren Lider Tunç Soyer, “Cumhuriyet, demokrasi ve barış dünyanın en hoş sözcükleri. Dünyanın en hoş pahaları. Lakin bir şeyi asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Cumhuriyet, demokrasi ve barış için çaba etmek ve el ele vermek zorundayız. Aksi takdirde ne Cumhuriyet ne demokrasi ne barış altın tepside bize sunulmayacak. Yalnızca bunu hatırlayalım, bilelim kâfi. Biliyorum ki İzmir sonuna kadar Cumhuriyete, demokrasiye ve barışa sahip çıkacak. Zira Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken demokrasi en çok İzmir’e yakışıyor. Düzgün ki varsın İzmir. Yaşasın ebediyen Cumhuriyet” dedi. 

“Atatürk’ün bıraktığı mirası korumak zorundayız”
Ayhan Sicimoğlu da İzmir’e büyük bir sevinçle geldiğini belirterek, “Çünkü bu kentin hastasıyım. Buranın ismi kutsal topraklar. İşte İzmirlilerin en büyük talihi. Sizin en büyük talihiniz Tunç Soyer. Sevgili İzmirliler; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirası sarsmadan, zedelemeden korumak zorundayız” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen