Çar. Nis 24th, 2024


Kent Dayanışma Ağı ve Kentiz.biz platformu tanıtıldı

İzmir’de afet uyumu için örnek güç birliği

İzmir’de Kent Dayanışma Ağı ve Kentiz.biz platformu kuruldu. Tanıtım toplantısında konuşan Lideri Tunç Soyer, ortak akla ve dayanışmanın kıymetine değinerek, “Amacımız her çeşit felakette ve bugün ülkemizde kitleselleşen yoksullukla uğraşta birlikte hareket etmek. Dayanışma yaşatır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in dirençli bir kent yaratma maksadı doğrultusunda bir adım daha atıldı. Kentlilik şuuru ve dayanışma kültürünün geliştirilmesi, afet, yoksulluk üzere kent meselelerinin tahlili konusunda mahallî idareyle sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasını sağlayacak Kent Dayanışma Ağı ve Kentiz.biz platformu İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıyla tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in mesken sahipliğinde yapılan toplantıya bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları, odalar ile derneklerin temsilcileri katıldı.

Soyer: “Yaşasın dayanışma”

Kentte bulunan sivil kuruluşların, kentin afet planının vazgeçilmez bir kesimi olduğunu belirten Lider Tunç Soyer, “Bu anlayışla yaptığımız toplantılarda aldığımız kayıtlar çerçevesinde, İzmir’de kamu faydasına çalışan sivil kuruşlar ile İzmir Dayanışma Ağı’nı oluşturduk. Hedefimiz, bu kentte ve kent dışında yaşanacak her cins felakette ve bugün ülkemizde kitleselleşen yoksullukla uğraşta, birlikte hareket etmek. Biliyorum ki İzmir Kent Dayanışma Ağı Afet Uyum Planı’nda çok değerli bir yeri olan Mahalle Afet Gönüllüleri çalışmasına büyük dayanak olacak. Artık hepimiz biliyoruz ki; afet olduğu andan itibaren birinci saatler, canlarımızın kurtarılması açısından çok kıymetli ve yardım grupları gelinceye kadar sokağımızda ve mahallemizde yapabileceğimiz çalışmalar var. Bu nedenle kentimizde Mahalle Afet Gönüllülerini ne kadar çok artırabilirsek, İzmir’de mümkün bir afette o kadar süratli ve tesirli müdahale yapma imkanına ulaşabiliriz. İzmir Kent Dayanışma Ağı sayesinde; Covid-19 pandemisinden bu yana tüm afetlerde belediyemizin yanında olan ve bizlerle dayanışma içerisinde bulunan sivil kuruşlar ile ‘bu şimdi başlangıç’ diyerek çabayı artıracağız. Tıpkı Ernesto Che Guevara’nın dediği üzere; ‘Dayanışma halkların inceliğidir’. Biz de diyoruz ki; dayanışma yaşatır, yaşasın dayanışma” diye konuştu.

“Demokrasinin teknoloji ile buluşmasının önünü açmamız gerekiyor”

Hasta bir gezegende yaşadığımızı söz eden Lider Tunç Soyer, “Bence tedavisi bir tane; o da demokrasi. Biz demokrasiyi toplum olarak 5 yılda bir sandığa gitmekten ibaret bir şey zannediyoruz. Demokrasi; şeffaflık, hesap verilebilirlik, hukukun üstünlüğü faziletini içinde barındıran bir şeyken, neden bu dünyada totaliter ve popülist iktidarlar hakim? Demokrasinin erdemlerinde zafiyet olduğundan değil, hayata geçirilişinde problemler var. Tahminen masaya artık doğayı oturtmamız gereken bir noktadayız. Tahminen de ekolojik demokrasiyi de konuşmamız gerekiyor. Ekonomik toplumsal demokrasiyi konuşmamız gerekiyor. Bir de demokrasinin teknoloji ile buluşmasının önünü açmamız gerekiyor. Dijitalleşme… Bizim demokrasiyi dijitalleştirmeye gereksinimimiz var. Bu toplantı değerli bir toplantı. Bizim birbirimize muhtaçlığımız var. Demokrasiyi inşa etmenin tek yolu var dayanışma. Bu toplantıyı ortak aklı ortaya çıkarmak için yapılan çok manalı teşebbüs olarak görüyorum. Büyümesini, yayılmasını diliyorum” biçiminde konuştu.    

Yalçın: “Bu çalışmayı kalıcı hale getirmek istiyoruz”

İzmir Kent Dayanışma Ağı hakkında bir sunum yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Melih Yalçın, “Amacımız; İzmir’de kentlilik şuuru ve dayanışma kültürünün geliştirilmesi ve afet, yoksulluk üzere kent sıkıntılarının tahlili konusunda mahallî idareyle sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasının sağlanması. Tek hedefimiz bu. Ortak bir çalışma hedefliyoruz. Bu çalışmayı kalıcı hale getirmek istiyoruz” dedi.

Şairoğlu: “Amacımız İzmir’deki kuruluşları bir platformda bir ortaya getirmek”

Yaşar Üniversitesi ve Goodsted Toplumsal Teşebbüs iştirakinde oluşturulan Kentiz.biz platformu hakkında bir sunum yapan Goodsted Toplumsal Girişim’den Sevgi Şairoğlu, “Kentiz.biz ile emelimiz Whatsapp kümelerinde toplanan İzmir’deki kuruluşları bir platformda bir ortaya getirmek. Daha sürdürülebilir, daha kalıcı bir tesire sahip olan, daha ölçeklendirilebilecek bir platforma toplamak olacak” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen