Per. Nis 25th, 2024


Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümü” programına Lider Büyükakın da katıldı

Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümü” İzmit Seka Bahçe Salonu’nda düzenlendi. Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, “Biz aslında bütün bu coğrafyanın nöbetini tutan bir milletin evlatlarıyız” dedi.

YOĞUN KATILIM

Programa Lider Büyükakın’ın yanı sıra Türkiye Gaziantep Konfederasyonu Lideri Hasan Özaygut, Çukurovalılar Dernek Lideri Erdoğan Davut, AK Parti Kocaeli Vilayet Lideri Şahin Talus, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ailelerin ağır ilgi gösterdiği programın başında Büyükşehir Mehteran Bölüğü sahne aldı.

“ECDADIMIZ GİTTİKLERİ YERE HUZUR VE MEMNUNLUK GÖTÜRMÜŞTÜR”

Gaziantepli hemşehrilerini görmekten memnunluk duyduğunu söz ederek kelamlarına başlayan Lider Tahir Büyükakın, “Konfederasyon liderimiz, bir daha bu türlü olaylar yaşanmasın diyerek 102. yılı tebrik etti. Aslında buradan başlamak lazım. Dünya’nın birçok farklı coğrafyasında maalesef problemli yerler var. Çabucak burnumuzun tabanında Gazze’de birebir şeyler yaşanıyor. Aslında vaktinde bizim cetlerimiz, vaktin kurallarını kötülüklerini bir endişe vesilesi olarak görselerdi, korksalardı, yollarından dönselerdi biz bu gecede bir ortaya gelemezdik. Bu imkânsızlık içerisinde biz nasıl ayakta dururuz deselerdi bugün biz hangi koşullar altında yaşardık hayal bile edemiyorum. Biz bir Suriye’ye benzemezdik, Libya’ya benzemezdik, diğer yerler benzemezdik. Biz aslında bütün bu coğrafyanın nöbetini tutan bir milletin evlatlarıyız. Bizim ecdadımız tarih boyunca nereye hakim olmuşsa oradaki beşerler keyifli olmuşlardır. Biz Filistin topraklarına 400 yıl hükmetmişiz. 400 yıl boyunca orada ne Musevi’ye bir şey olmuş ne İsevi’ye bir şey olmuş ne de Muhammedi’ye bir şey olmuştur. Hepsi barış ve huzur içerisinde yaşamıştır” tabirlerini kullandı.     

“BURADA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Programa katılan hemşehrilerine çok teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye Gaziantep Konfederasyonu Lideri Hasan Özaygut ise, “Bu manevi atmosferde birlikte olmaktan ötürü memnunluk duyuyoruz. İnşallah kaç 102 yıllar memnunluk ve huzurla geçer. Bir daha düşman elinde zorluklarla karşılaşmayız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Programın sonunda Türkiye Gaziantep Konfederasyonu Lideri Hasan Özaygut, Lider Büyükakın’a yöresel motiflerle süslenmiş bir kılıç ikram etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen