Pts. May 6th, 2024

Ev Üretimi Süt Kreması (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre tam yağlı süt (Hazır paket yağlı süt de olabilir)
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik yarım limonun sıkılmış suyu

Sonraki pişirme kademesi için materyaller;

  • 2,5 su bardağı tam yağlı organik süt (Hazır paket yağlı süt de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu buğday nişastası

Ev İmali Süt Kreması (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 1 litre tam yağlı sütü tencerede kaynatıp yarım çay bardağından az limonun sıkılmış suyu ekleyip sütün kesilip lor haline dönüşmesini bekleyelim.
  2. Süt kesilip yeşil su oluşmuşsa altını kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
  3. Bekletilen süt lorunu süzmek için bir pak tülbent varsa tel süzgecin içine yerleştirip düzgünce suyunu süzdürüp bekletelim.
  4. Bir yandan farklı bir tencereye 2,5 su bardağı tam yağlı sütü koyup 1,5 yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
  5. Altını kapatıp birinci sıcaklığı geçene kadar bekletelim.
  6. İyice süzülen süt loru kaynamış olan nişasta, süt karışımına ekleyip şayet sütünüz az yağlıysa 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip sonra sonra pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.Eğer yemeklerde kullanacaksanız blenderdan geçirdikten sonra yemeklik için ayırdığınız biraz süt kremasına çok az tuz ekleyebilirsiniz. Arkadaşlar bu süt kreması dolapta bekledikçe biraz katılaşıyor.

Bu ölçüden 2 yada 3 bardak süt kreması elde etmiş oluyoruz. Arkadaşlar bu süt kreması 1 hafta 10 güne kalmadan dolapta koruma edip çabucak tüketmeniz gerekiyor zira esirgeyici husus içermediği için uzun mühlet bekletmeye gelmez.

Not:bu tanım için kesinlikle yağlı süt kullanmak gerekiyor benim hazırda yağlı süt olmadığı için ben 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ekledim arkadaşlar sizde az yağlı süt için tereyağı ekleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin. Deneyecek olanlar fotoğraf ve yorum paylaşın lütfen🤗🤗🤗 şimdiden deneyeceklere kolay gelsin. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın ve sağlıcakla kalın😉😉.

Ev İmali Süt Kreması (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen