Cts. May 4th, 2024

Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 100 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı süt
  • Susam

Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel uygun bir yoğurma kabını içerisine 2 su bardağı ılık suyu alalım su katiyetle ılık olsun lakin kaynar yahut soğuk olması üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kuru maya ek edelim ve şekerler eriyene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra bu tanımımda 5 su bardağı un kullandım onun bir ölçüsünü ek edelim ve daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı tuz ek edelim sonra kalan unu üzerine ek edelim denetimli bir halde yumuşacık bir hamur olması gerekiyor pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Hamurun üzerine hava almayacak bir biçimde kapatalım ve 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalandıktan sonra hamuru tezgahın üzerine çok hafif bir formda unlayarak hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamurun mayasını alalım yani elimizde toparlayalım daha sonra hamurları gelişi hoş keselim.
  5. Ben toplamda 12 adet peynirli pide hazırladım şöyle elimizle silindir hali vererek bezeleri yuvarlayalım, bir kenara alalım bu ortada iç harcını hazırlayalım.
  6. Ben 100 gram beyaz peynirin içerisine çok az maydanozları küçük küçük doğradım ve karıştırdım rulo biçiminde sarmış olduğumuz bezeleri alalım birinci sardığımız bezeden başlayalım çalışmaya parmak uçlarımızla uzun olacak formda birazcık büyütelim ve içerisine iç harcını uzun bir biçimde yerleştirelim ve iki kenarını birleştirelim.
  7. Elimizde düzelterek tepsi uzunluğuna gelene kadar büyütelim öbür bezeleri de birebir form verelim ve üzerini kapatalım bir 8-10 dakika kadar yumuşacık olması için mayalanmaya bırakalım ve yüzeyine sürmek için 2 adet yumurta sarısının içerisinde yarım yemek kaşığı süt ek edelim güzelce karıştıralım ve pidelerimizin üzerine her tarafına değecek formda bol bir biçimde sürelim.
  8. Ben yüzeyini süslemek için susam kullandım dilerseniz haşhaş yahut çörek otu da kullanabilirsiniz yahut hiçbir şey kullanmayın o biçimde bile çok lezzetli olur ve son olarak 180 derecelik fırında ben 20 dakika pişirdim.
  9. Pişirme müddetinde lütfen denetimli olalım her buranın pişirme mühleti farklı olabilir pidelerimizin üstü altı güzelce kızarana kadar pişirelim. Şayet seviyorsanız piştikten sonra soğumadan üzerine tereyağı da sürebilirsiniz, çok lezzetli olur birinci sıcağı gittikten sonra servis yapabilirsiniz deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen