Per. Nis 25th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu, 2023-2024 sezonu için kapılarını açtı. Buz hokeyi ve artistik buz pateninde her yaştan İzmirliye açık olan tesis, çok sayıda ulusal atletin da yetişmesini sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Aşık Veysel Buz Sporları Salonu 2023-2024 sezonu için kapılarını açtı. Ulusal ve memleketler arası çok sayıda tertibe mesken sahipliği yapan tesis ayrıyeten her yaştan İzmirli için buz hokeyi ve artistik buz pateni branşlarında hizmet vermeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki profesyonel antrenör takımıyla İzmirli çocuklar küçük yaşlardan itibaren sporla tanıştırılıyor.

“En fazla ulusal sportmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çıkıyor”
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Projeler Teknik Hizmetler Şube Müdürü Turgay Bolday, geçen yılki datalara nazaran tesiste 100 binin üzerinde İzmirliyi ağırladıklarını belirterek “Tesisimizde iki farklı branş var. Artistik buz pateni ve buz hokeyi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz Harika Lig karşılaşmalarına devam ediyor. Ayrıyeten ferdi olarak artistik buz pateni atletlerimizin da birçoğu ulusal kategorilerde yarışlarını sürdürüyor. Şu an Türkiye’de kulüpler ortasında en fazla ulusal atlet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çıkıyor” dedi.

“Dileyen herkes buz pateni yapabiliyor”
Tesiste antrenör olarak misyon yapan Sevinç Olcay Hünerli ise, “Halk seanslarımız var. Dileyen herkes içeri girip buz pateni yapabiliyor. Kurslarımız var. Temel eğitim veriyoruz. Temel eğitim seviyesini bitirenler ortasından yaşı uygun olan ve yarışlara gidebilecek çocuklarla yol alıyoruz. Burada kız sportmenler var, artistik pateni tercih ediyorlar. Erkek atletlerimize da senkronize branşlarımız var. Ekip sporları yapıyoruz. Daha çok erkek atletlerimizin tercih ettiği buz hokeyi branşı var. Branşlarda da federasyon faaliyetlerine katılıyoruz. Birebir vakitte ‘herkes için spor’ dediğimiz için engelli vatandaşlarımıza özel perşembe günleri etkinliklerimiz oluyor” diye konuştu.

“Patenler 27 numaradan başlıyor”
Buz sporlarına ülkü başlama devriyle ilgili de bilgi veren Hünerli, “Yaştan daha evvel ayak numarası değerli. Tesisimizde patenler 27 numaradan başlıyor. Genelde 4 buçuk 5 yaş ortasına denk geliyor. 4 buçuk 5 yaş ortasında 27 numara paten kayan bir çocukla başlayıp 77 yaşına kadar devam ediyoruz. Bizim ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik daima olan bir projemiz var. Hafta içi seanslarımızda okullar randevu alıyorlar. Biz onlara, sınıflarına fiyatsız olarak paten kaymayı öğretme imkanı sunuyoruz. Üniversiteler için de çarşamba günleri etkinliğimiz var. Saat 13.00’te fiyatsız seansımız var. Tüm üniversite öğrencileri kartlarını göstererek buradan faydalanabiliyor. Cuma akşamları ise bayanlara özel buz pateni öğrenme etkinliğimiz var, çok talep görüyor. 300’e yakın bayanımız tek seans üzerinden paten kaymayı öğrendi” dedi.

Artistik buz pateninde İzmir’in rolü büyük
Hedeflerinin gençlere buz patenini sevdirerek liglerde onları görmek olduğunu söyleyen Hünerli, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Tesisimiz memleketler arası tertiplere mesken sahipliği yapıyor. Milletlerarası buz hokeyi federasyonundan beyaz bayrak aldık. Burada dünya şampiyonlarını izleyen çocuklar süratle gelmeye başladılar. Onlarla projeler yaptık. Almanya’da kardeş kulübümüz oldu, orayı ziyaret ettik, onlar buraya geldi. Hoş bir arkadaşlık kuruldu buz hokeyi topluluğunda. Artistik patende de diyebilirim ki; Türkiye’nin 25-30 ulusal atletinin 12-13’ü İzmir’den çıkıyor. Bu bizim için çok büyük bir muvaffakiyet. Tesisimizin, antrenörlerimizin büyük katkıları var. Bize emanet edilen çocukları en yeterli yerlere çıkarabilmek için, İzmir’in ismini en güzel yerlerde duyurabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

“Burada keyifli oluyorum”
Buz pateni branşında ulusal sportmen olan 12 yaşındaki Atlas Baydurak ise 4 buçuk yaşında buz patenine başladığını belirterek “İlk başta buz hokeyine başladım. Buz hokeyi yaparken Gamze Hoca bizim bir idmanımıza gelip bir hareket yaptırmaya çalıştı. Ben bu hareketi hoş yapınca beni artistik buz patenine geçirmeye karar verdi. O denli başladım devam ettim, hoş gitti, yarışlara katıldım, birinci oldum, ulusal ekibe girdim. Burada kaydığımda keyifli oluyorum” dedi.

“İzmir’de bu sporu yapabilmemiz çok büyük şans”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde antrenörlük misyonunu yürüten Ayşegül Metin birçok atlet yetiştirdiğini belirterek “Atlas da onlardan bir tanesi. Atlas bize birinci geldiğinde ele avuca sığmayan bir çocuktu. Ele avuca sığmaması bizim için gözü kara olması demek. Bizim sporumuz biraz sıkıntı, meşakkatli. Atlas da bunları çok çarçabuk aşıp bu düzeylere geldi. İzmir’de bu sporu yapabilmemiz çok büyük baht. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu bize sunduğu için teşekkür ediyoruz. İzmir sıcağına dayanan bir buz pistimiz var. Biz de olabildiğince seanslarda, kurslarda çocukları inceliyoruz. Yapabilecek kapasitesi varsa aileyle görüşüyoruz” tabirlerini kullandı.

“Hosteslik eğitimi alıyordum onu bıraktım”
Üniversite öğrencisi Deniz Diren Aydın da, buz patenine ocak ayında başladığını belirterek “Hiç aklımda yoktu, birden gelişti. Bir iki sefer gelmiştim sonra her gün gelmeye başladım. 5 gün sonra kendi patenimi alıp profesyonelce ilerlemek istedim. Her gün saatlerce çalıştım. Birkaç ay sonra gruba girdim. Burasının bana huzur verdiğini hissettim. Hosteslik eğitimi alıyordum, onu bıraktım. Hayatımda çok değişiklik oldu. Bütün gün buradayım. Bale ve cimnastik eğitimi de alıyoruz. Herkesin gelebileceği bir yer. Herkesin en az bir defa bile olsa denemesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen