Paz. May 5th, 2024

BAŞKAN ALTAY: “12. SINIFTA OKUYAN VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN NAKDİ DAYANAK MÜRACAATLARIMIZ BAŞLADI”

 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sağlayacakları nakdi dayanak müracaatlarının başladığını söyledi. Lider Altay, “Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Müracaatlar 5 Kasım’a kadar devam edecek. 


Eğitime dayanağını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde örgün ve yaygın eğitim alan 12. sınıf öğrencilerine 3.000 bin lira nakdi takviyede bulunacak.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Konya’nın bir öğrenci kenti olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin her kademesine dayanak olmanın “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışının değerli başlıklarından biri olduğunu söyledi.

Eğitim konusunda yürüttükleri değerli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için nakdi takviye sağlamak olduğunu kaydeden Lider Altay, “İlk kez geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok mutlu kaldı. Bu doğrultuda öğrencilerimize Kasım ayında 1.500, Şubat ayında da 1.500 olmak üzere toplamda 3.000 bin lira nakdi dayanak sağlayacağız. Gayemiz yarınlarımızı inşa edecek değerli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim dayanağından faydalanacak tüm gençlerimize iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya vilayet hudutları içinde ikamet eden, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim (Açık Öğretim Lisesi) veren liselerde 12. Sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilecek 3.000 bin lira nakdi dayanak müracaatları 5 Kasım’a kadar devam edecek.

Konuyla ilgili müracaatlar www.konya.bel.tr adresinin “Eğitim Destekleri” kısmından yapılabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen