Paz. May 5th, 2024

ANKARA ÜNİVERSİTESİNDEN TÜRKİYE KAMU-SEN ÜYELERİNE YABANCI LİSAN EĞİTİMİ

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Lisan Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) ortasında yabancı lisan eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Türkiye Kamu-Sen üyeleri ile bu bireylerin bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına TÖMER’de genel ve özel hedefli kurslarda yüzde 40 indirimli lisan eğitimi verilmesini kapsayan protokol, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Türkiye Kamu-Sen Genel Lideri Önder Kahveci tarafından imzalandı.
Türkiye Kamu-Sen’in mesken sahipliğinde gerçekleşen imza merasiminde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin ile konfederasyonun yöneticileri de hazır bulundu.
Rektör Ünüvar, Türkiye’nin en değerli lisan öğretim merkezlerinden biri olan Ankara Üniversitesi TÖMER’in, birebir vakitte ülkemizdeki üniversiteler ortasında milletlerarası akreditasyona sahip tek lisan öğretim merkezi olduğunu tabir etti. 
İmzalanan protokolün Türkiye Kamu-Sen üyelerine lisan öğretiminde kıymetli avantaj sağlayacağına işaret eden Ünüvar, “Dil son derece değerli. Artık ikinci, üçüncü lisana gereksinim duyulan bir ortamda yaşıyoruz. Bilhassa bu protokolün hem Türkiye Kamu-Sen mensuplarına hem onların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına önemli bir takviye sağlayacağını düşünüyorum. Lisan tahsiliyle hem yaptıkları işi daha ileriye götürme hem de dünya kamuoyu ile daha yakın paylaşma imkânı olacaktır. Ben protokolün güzel olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Lideri Başkan Kahveci de bir taraftan sendikal gayret yürütürken, çalışanların haklarının korunup geliştirilmesi noktasında uğraş sarf ederken bir taraftan da üyelerin eğitimine yönelik çalışmalar içerisinde olmaya devam ettiklerini vurguladı. Bu manada Ankara Üniversitesine bağlı TÖMER ile yapılan muahedeyi da çok önemsediklerini lisana getiren Kahveci, protokolün güzel olması temennisinde bulundu.
İmza merasimi, karşılıklı ikram takdimi ve günün anısına fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen