Paz. Nis 28th, 2024

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağından 1 yemek kaşığı az un

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel 2 su bardağı ılık sütü uygun bir yoğurma kabına içerisine alalım.
  2. Daha sonra üzerine bir su bardağı ılık suyu ek edelim.
  3. 2 yemek kaşığı toz şekerini ve bir paket kuru maya ile ek ettikten sonra şekerler eriyene kadar şöyle kısa bir müddet karıştıralım.
  4. Daha sonra üzerine 1 adet yumurtayı, bir çay bardağı sıvı yağını bir tatlı kaşığı tuzu ek edelim.
  5. Daha sonra denetimli bir formda unumuzu ek edelim. Bu tanımımda 7 su bardağından bir yemek kaşığı eksik olacak formda un kullandım yumuşacık birazcık ele yapışan bir hamurumuz olması gerekiyor
  6. Hamurumuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  7. Daha sonra mayalandırma süremize hiç gerek yok tezgahımızın üzerine unlayarak hamura tezgahın üzerine çıkarıp kalın ve iki eşit modüle bölelim ve iki tane beze yapalım.
  8. Daha sonra bir tepsinin içerisine hafifçe un serpelim.
  9. Bezelerimizi tepsinin içerisine alalım.
  10. Tek bir formda kapatalım ve 10-15 dakika kadar bezelerimizi daha kolay açmazsan açılması için 10- 15 dakika kadar bezelerimizi dinlendirelim.
  11. Daha sonra dinlenmiş olan bezelerimizi tezgahımızın üzerine yeniden hafif bir halde unlayarak bezeleri evvel parmak uçlarımızla yavaşça dokunarak daha sonra bir merdane yardımıyla birazcık inceltelim çok fazla inceltmeyelim bir tık kalın olması gerekiyor.
  12. Açmış olduğumuz hamuru bir kenara alalım.
  13. Diğer hamuru da birebir halde büyütelim.
  14. Daha sonra iki hamuru üst üste alalım ve kenarlarından elimizde yapıştıralım.
  15. Daha sonra iki hamuru üst üste aldıktan sonra bir aparatınız varsa çok daha kolay olur yahut bir kaseyle geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlarınızı aşağı üst aşağı üst hamburger büyüklüğünde kesebilirsiniz.
  16. Bütün hamurlarımızı tıpkı ölçüde keselim.
  17. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
  18. Sevgili arkadaşlarım kalan hamuru isterseniz tekrar tekrar iki eşit kesime bölüp dinlendirip yeniden tıpkı formda hamburger ekmeği yapabilirsiniz isterseniz mandalina büyüklüğünde kesip bezeler alıp kalan hamurlarla da sandviç hazırlayabilirsiniz yani bu materyallerden çok hoş bir biçimde sandviç de hazırlayabilirsiniz şunu da çabucak belirtmek istiyorum hamburger ekmeklerimiz çok hoş bir formda kabaracağından ötürü kesinlikle tepsinin içerisine mümkün olduğu kadar aralıklı bir biçimde yerleştirelim.
  19. Daha sonra üzerine iki buçuk yemek kaşığı kadar sütü her tarafına değecek formda sürelim yani üzerine yumurta sarısı sürüp de hamburger ekmeklerinizi bence bir kete hazır keteye yahut poğaçaya benzetmeyin
  20. Üzerine ben susam ile süsledim isterseniz biraz da çörek otu yahut haşhaş kullanabilirsiniz.
  21. Daha sonra hamburger ekmeklerinin üzerini kapattım. Bir 10-15 dakika kadar mayalanmaya bıraktım çok fazla kabarmasını beklemeyelim.
  22. Birazcık kabarması kâfi zira bir tık daha fırının içerisinde kabaracak.
  23. Daha sonra evvelden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim. Ben toplamda 20 dakika da hamburger ekmeklerimi pişirdim pişme mühleti fırından fırına değişebilir kesinlikle denetimli bir biçimde pişirelim lakin fırın derecesi muhakkak 180 dereceye geçmesin ve pişen hamburgerlerimizin üzerini bir sofra beziyle mutfak havlulusuyla kapatalım kendi buharında birkaç dakika dinlendirelim �

unu da çabucak belirtmek istiyorum sevgili arkadaşlarım hamburger ekmeklerinizi bir bıçak ile girmenize hiç gerek yok 2 hamuru üst üste yerleştirdiğimiz için zati içerisi açık olacaktır parmak uçlarınızda hafif dokunarak hamburgerlerinizin kenarına elinizle açabilirsiniz içerisine dilediğiniz üzere hamburgerinizi yeşillik maydanoz domates kaşar peynirinizi yerleştirin çocuklarınızın bilhassa çocuklarınızın beslenmesinde bu tanımı deneyebilirsiniz deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen