Cts. May 4th, 2024


SABANCI ÜNİVERSİTESİ SUCOOL KULUÇKA MERKEZİ AÇILDI

 

Türkiye’nin birinci teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent A.Ş.’yi 2006 yılında kurarak girişimciliği destekleme seyahatine çıkan Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi’ni ve J-START Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu’nu merasimle hayata geçirdi. 

 

Törende konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, “Türkiye’deki tüm üniversiteler ortasında birinci sefer İnovasyon ofisini kurduk. Yalnızca bu mevzuyla ilgilenen bir Chief Innovation Officer’a sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de öbür hiçbir üniversitede bu yok. Ayrıyeten Abdul Latif Jameel (ALJ) ile yaptığımız iş birliğiyle de tüm bu faaliyetleri desteklemek üzere bir yatırım fonunu hayata geçirdik. Yakın gelecekte bu yatırım fonunu daha da yüksek düzeylere çıkarmayı umuyoruz” dedi. 

 

2013 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi bünyesinde erken basamak girişimcileri yönlendirerek, onlara kapsamlı dayanak hizmeti sağlayan SUCool; yeni Kuluçka Merkezi’ni Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde merasimle açtı. 

 

Türkiye’nin birinci teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent A.Ş.’yi kurarak girişimciliği destekleme seyahatine çıkan Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ile de Yapay Zeka, İleri Materyal Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, Eğitim Teknolojileri, Akıllı Kentler, Dijital Sıhhat, Büyük Data Analitiği ve Siber Güvenlik üzere yüksek teknoloji kategorilerindeki teşebbüslere akademi ortamında özgür bir çalışma imkanı sunacak. 

 

Tören kapsamında ayrıyeten, Sabancı Holding’in Kurumsal Teşebbüs Sermayesi Fonu Sabancı Ventures  ve Abdul Latif Jameel’in (ALJ) yatırımcısı olduğu Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçecek ve teknoloji odaklı teşebbüslere yatırım yaparak yenilikçi fikirlere dayanak olacak J-START Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu’nun imzaları da atıldı. J-START İşbirliği mutabakatı Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan ve ALJ Memleketler arası Lider Yardımcısı ve İdare Konseyi Lider Yardımcısı Fady Jameel tarafından imzalandı. 

 

 

 

“SUCOOL KULUÇKA MERKEZİ’NDE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİTMEK İSTEYEN HERKESİ DESTEKLEYECEĞİZ”

 

Kuluçka Merkezi’nin açılışında konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nden her yıl mezun olan yaklaşık 1000 öğrenciden ortalama 50’sinin kendi şirketlerini kurmayı tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi: 

 

“Bu alanda her yıl 50 öğrenci çok manalı bir sayı. Onların yolunu açmak, bunun gerçekleşmesi için her türlü altyapıyı ve dayanağı sağlamak bizim misyonumuz. Biz de bu niyetle ekosistemimizi kendi bünyemizde geliştirmeye başladık. Türkiye’deki tüm üniversiteler ortasında birinci kez İnovasyon ofisini kurduk. Yalnızca bu bahisle ilgilenen bir Chief Innovation Officer’a sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu model Türkiye’de yalnızca bizim üniversitemizde bulunuyor. Ayrıyeten ALJ ile yaptığımız işbirliğiyle tüm bu faaliyetleri desteklemek üzere bir yatırım fonu kurduk ve yakın gelecekte bu yatırım fonunu daha da yüksek düzeylere çıkarmayı umuyoruz. 

 

Bu durum, yalnızca öğrenciler için değil, tıpkı vakitte çalışanlarımız, öğretim takımımız, araştırma takımımız için de büyük bir fırsat manasına geliyor. Kendi fikirlerini geliştirmek, start-up şirketlerini kurmak ve hayalinin peşinden gitmek isteyen herkes için üniversitenin faal olarak desteklediği fırsatlar olacak ve biz onların başarılı olmalarının önünü açacağız. Her bir muvaffakiyet Sabancı Üniversitesi olarak bizim başarımız olacaktır.” 

 

Açılışta ayrıyeten SUCool Kuluçka Merkezi’nden çıkan yeni bir teşebbüs olan Cosmotree tanıtıldı. Dünyadaki oksijenin yüzde 70’den fazlasını üreten alglerden oluşan bir sistem olan Cosmotree, sürdürülebilir ve şirketlerin karbon ayak izlerini azaltabilecek bir tahlil sunuyor.

 

INOVENT VE SUCOOL GİRİŞİMCİLERİ TEŞVİK EDİYOR

2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan teknoloji transferi ve tohum fonu şirketi olan Inovent’in misyonu, üniversitelerdeki erken etap teknolojilerin ticarileştirilmesini hızlandırıyor ve Sabancı Üniversitesi’nde girişimciliği teşvik ediyor.  

SUCool ise erken etaptaki fikirleri desteklemeyi ve girişimcilerin girişimcilik seyahatleri için daha hazır ve süratli hareket etmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir Teşebbüs İnkübatörüdür. 

SUCool Kuluçka Merkezi, start-up’lara başarılı olmaları için gereken kaynakları sağlamak maksadıyla son teknoloji ve imkanlarla donatılmış çalışma ortamıyla start-up’lara çalışmak, işbirliği yapmak ve ağ oluşturmak için eşsiz bir alan sunuyor. Girişimcilerin çalışabileceği 300 m2’den fazla açık ofis alanı ve 8 farklı kapalı ofis ile bu kuluçka merkezi Üniversite bünyesinde kurulacak yeni start-up şirketler için ülkü bir ortam olacaktır.

 

FON, ÜNİVERSİTEDEN ÇIKAN START UP’LARA ÖNCELİK VERECEK

 

J-START Fonu, Türkiye’de kurulmuş start-up’lara yatırım yapacak ve önceliğini deep-tech start-up’larına verecek. Hasebiyle üniversitelerden çıkacak start-up’lar öncelik kazanacak. Fonun danışmanlık ve scouting hizmetini Inovent verecek. Yatırım Komitesi’nde her iki holdingden ve üniversiteden birer temsilci bulunacak, bu Komite Inovent’in getirdiği teklif portföyü içerisinden seçilecek start-uplara yatırım kararı verecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen