Per. Nis 25th, 2024

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç ay sonra, hukuki bir mücadele nedeniyle Apple’ın ABD’de bu akıllı saatlerin satışını durdurması gerekecek. Bu yasaklama, ilk kez Apple Watch gibi büyük bir Apple ürününün ABD pazarında yasal nedenlerden dolayı yasaklanması olacak. 2013 yılında iPhone, Samsung’un patent ihlali nedeniyle ciddi bir yasaklanma riski ile karşılaşmıştı, ancak o dönemki ABD başkanı Obama bu kararı veto etmişti.

Apple’ın 9to5Mac’e gönderdiği açıklamaya göre şirket, bu akıllı saatlerin satışını 21 Aralık Perşembe günü 15.00 EST’den (Türkiye saati ile 21.00) itibaren durduracak, mağazalardaki envanter ise 24 Aralık’tan sonra fiziksel Apple konumlarında satılamayacak.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Ekim ayında Apple’ın Masimo’nun iki kan oksijeni patentini ihlal ettiğine karar verdi. Bu karar, 25 Aralık’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanlığı İnceleme Dönemi için Biden Yönetimine gönderildi.

Biden, ITC’nin kararını iptal edebilir veya onaylayabilir ancak henüz bir kesin bir karar bulunmuyor. Bu yüzden Apple, “önlem olarak” ITC’nin kararına uymaya başlamak için bu duyuruyu yaptı. Bu Apple Watch yasağı yalnızca Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi etkiliyor.

Apple Watch SE 2, kandaki oksijeni ölçme özelliği bulunmadığı için bu yasağın kapsamında yer almıyor. Bu özelliğe sahip daha eski saatler de artık Apple tarafından satılmadıkları için yasaklanmış değil.

9to5Mac’in bildirdiğine göre, eğer Biden yönetimi bu kararı onaylarsa, Apple, ITC’nin nihai kararına ABD Mahkemesi nezdinde itiraz edecek. Şirket, 26 Aralık’ta itirazda bulunmayı planlıyor ancak bu, söz konusu Apple Watch modellerine yönelik yasağın ertelenmesine sebep olmayacak.

Buna rağmen Apple’ın bir uzlaşma, lisans anlaşması, yeni teknoloji geliştirme gibi bir itirazda bulunmayı mı planladığı yoksa sadece yasağa uymayı mı planladığı henüz belli değil. Ayrıca şirketin bu yasağı aşmak için yeni bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen