Per. Nis 25th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 2024 yılının gelişi vesilesiyle bir bildiri yayımlayarak yeni yılın hayırlar getirmesini diledi. 2023 yılını Konya Modeli Belediyecilik vizyonuyla ağır çalışma temposu içinde geçirdiklerini belirten Lider Altay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem kentimizi hem ülkemizi çok daha parlak ufuklara taşımak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Konya, 2024 yılında da her alanda yükselmeye ve ülkemizin parlayan yıldızı olamaya devam edecektir. Her vakit bizlerle omuz omuza veren, gönül birlikteliği sağlayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 2024 yılının gelişi vesilesiyle bir bildiri yayımladı.

Başkan Altay’ın iletisi şöyle:

“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Her yeni yıl, geçmişin muhasebesini yaptığımız, deneyimimize yeni deneyimler eklediğimiz ve kentimizin standartlarını çok daha yükseğe taşıdığımız bir yıl oluyor. 2023 yılını da Konya Modeli Belediyecilik vizyonumuz ışığında Konya’mızın her alanda yükselişini sürdürmek için ağır çalışma temposuyla geçirdik.

Şubat ayında 11 vilayetimizde büyük bir yıkıma neden olan ve hepimizi derin bir yasa boğan sarsıntılarla sarsıldık. Binlerce canımızı yitirdiğimiz bu büyük felaket, hafızalarımızdan hiçbir vakit silinmeyecek izler bıraktı. Bizler de tüm imkânımızı ve gücümüzü sarsıntı bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için harcadık. 

Bir yandan Hatay’daki kardeşlerimizin yaralarını sararken bir yandan da kentimiz için ter dökmeye devam ettik. Bu doğrultuda bahar aylarında Konya genelinde 36 yapıtın açılış ve temel atmasını gerçekleştirdik. Bu süreçte Konya’mızın ulaşım tarihinde bir dönüm noktası olan KONYARAY Banliyö Hattı’nın da temelini attık. Banliyö Sınırımızın imali devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Mevlana Yılı kapsamında kentimizde, ülkemiz genelinde ve yurt dışında anma programları ve farklı etkinlikler gerçekleştirdik. 2023 Dünya Spor Başşehri unvanını birçok memleketler arası karşılaşmaya konut sahipliği yaparak muvaffakiyetle taşıdık. Cumhuriyetimizin 100. yılında Konya’mızın global vizyonunu şekillendiren tarihi bir programa konut sahipliği yaptık. Dünya genelinden 400’e yakın mahallî ve bölgesel idare temsilcisi ile yedi kıtadan konukların iştirakiyle Konya’mızda düzenlediğimiz UCLG Dünya Kurulu sırasında teşkilatın periyot başkanlığını devraldım. Bu büyük vazifeyi üstlenerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılı için ülkemize ve aziz milletimize hoş bir armağan sunmuş olduk.

Geçtiğimiz yıl eser siyasetimizin en hoş örneklerini hemşehrilerimizle buluşturduk. Darü’l Mülk Stant Sarayı, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Depo no:4, Fenni Fırın üzere çok değerli yapıtları kentimize kazandırdık. Bunun yanında Türkiye’nin birinci Sıfır Atık Sanayi Sitesi, Yeni Cephanelik, Akyokuş Kasrı Larende Dükkânları, Meydan Konutları ve Velespit Müzesi üzere projelerimizin üretimi da tamamlanmak üzere. Konya’mızın trafiğini rahatlatmak ismine toplam maliyeti 1 milyar lira olan 4 köprülü kavşağı kentimize kazandırdık. Sedirler Köprülü Kavşağı’ndan geçtiğimiz ay alttan geçişleri vermiştik. Kavşağımız üstten geçişlere de açıldı. Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı, Kent Hastanesi Önü Köprülü Kavşağı ve Taşköprü Alt Geçidi’nde de çalışmalar devam ediyor. Daha evvel hizmete açtığımız Abdülhamid Han, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Alparslan Türkeş, Kazakistan ve Karabağ caddelerinden sonra Necmettin Erbakan Caddesi’ni kentimize kazandırıyoruz. KOSKİ vasıtasıyla 31 ilçemizde altyapı yatırımlarına devam ediyoruz.

İnşallah 2024 yılında da yaptığımız çalışmalarla Konya olarak Türkiye Yüzyılı’na katkı sağlamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem kentimizi hem ülkemizi çok daha parlak ufuklara taşımak için uğraşlarımızı sürdüreceğiz. Konya, 2024 yılında da her alanda yükselmeye ve ülkemizin parlayan yıldızı olamaya devam edecektir. Her vakit bizlerle omuz omuza veren, gönül birlikteliği sağlayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 2024’te başta Gazze olmak üzere tüm dünyada akan kanın durmasını ve ülkemizdeki terör belasının son bulmasını diliyorum. Ülkemizin bekası ve parçalanamaz bütünlüğü için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı hürmetle ve minnetle anıyorum. Allah yerlerini cennet eylesin.

Bu hislerle tüm hemşehrilerime ve ülkemize barış ve kardeşlik hisleri içinde huzurlu, sağlıklı ve memnun bir yıl diliyor, 2024’ün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olun.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen